4 четения

Трима носители на вируса на СПИН са засекли в здравната инспекция

ТРИМА НОСИТЕЛИ НА ВИРУСА НА СПИН ОТ ОБЩО 715 ИЗСЛЕДВАНИ ОТ НАЧАЛОТО НА ТАЗИ ГОДИНА са установили специалистите от кабинета за анонимно и безплатно изследване и консултиране за ХИВ в РЗИ във Велико Търново.

Част от хората са се прегледали в кабинета, а останалите са изследвани на място. По време на лятната кампания е проверен ХИВ статусът на 74 човека.

Изследвани са желаещи както на басейни в региона, така и в градския парк в Павликени. Най-възрастният посетител на кабинета е бил 87-годишен мъж, а най-малкият – момиче на 15 години, съобщиха от здравната институция.

В Стражица пък са засечени 11 случая на салмонела. Повече от заболелите са ученици на възраст от 7 до 14 години. След приемането на първите шестима пациенти в общинската болница в Горна Оряховица е сформиран екип за намиране причината за заболяването. Оказало се, че две от готвачките в столовата са здрави носителки на заболяването. Приготвяйки храната, те неволно са станали причина за заразяване на децата на една от чистачките, а впоследствие и на една от майките.

„Жените са отстранени от работа, а Областната дирекция по безопасност на храните затвори обекта”, съобщи директорът на здравната инспекция в областния град д-р Евгения Недева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!