17 четения

Делегация от Световната федерация на туристическите градове посети старата столица

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ СВЕТОВНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ГРАДОВЕ ГОСТУВА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО.

Зам.-кметът Снежана Данева и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов се срещнаха със зам.-генералния секретар на организацията Ли Баочум, съветника Жао Шин и представителя на административния отдел Ву Мейкин. Посещението е във връзка с подготвяното представяне на възможностите за туризъм в областния град в списание на международната организация, което се разпространява в Китай. Презентация ще бъде създадена и за интернет платформата на Световната федерация. Нужните информационни материали ще бъдат осигурени от общинската туристическа агенция „Царевград Търнов”.

Гости и домакини разговаряха още и по теми, свързани с маркетинга на туристическите градове и инвестициите в сферата на туризма. Представителите на Световната федерация на туристическите градове споделиха, че Източна Европа и България все още не са достатъчно популярни в азиатската държава като туристически дестинации, но въпреки това Велико Търново е сред разпознаваемите градове. Те съчетаха посещението си с участие в първата среща на кметовете от страните от Централна и Източна Европа и Китай „16+1”.

Велико Търново е част от Световната федерация на туристическите градове от 2013 г. В организацията членуват над 151 града и туристически организации от цял свят. Туристическият потенциал на града и общината е представен от общинската туристическа агенция „Царевград Търнов” по време на световните срещи, проведени през предходните три години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!