69 четения

Иван Колев е новият старши треньор на „Локомотив”, ще му помага Ангел Славков

„Нямаше да приема предизвикателството, ако не вярвах, че с този отбор могат да се постигнат резултати”, коментира наставникът на „железничарите”

Иван Колев е новият старши треньор на „Локомотив” (Г. Оряховица). В сряда вечерта специалистът подписа договор до края на сезона с новака в Първа лига. Екипа му ще попълни друго утвърдено име – Ангел Славков, който ще бъде помощник на Колев. Двамата бяха в екип и преди време в столичния „Славия”.

Иван Колев е роден на 14 юли 1957 година в София. Играе за детския отбор на ЦСКА, юношите на „Локо” (София), в казармата е във ФК „Сливен” и ФК „Поморие”. Докато следва във ВИФ, играе за НСА и „Академик”. Веднага след дипломирането си се насочва към треньорската дейност.

Вчера сутринта Иван Колев и Ангел Славков проведоха редовната сутрешна тренировка на „железничарите” на стадиона в Полски Тръмбеш. От тях се очаква да измъкнат „Локомотив” от дъното и да го закрепят в Първа професионална лига.

„Нищо особено не казах на момчетата. Това все пак е първата ни среща и само се запознахме. Повече ще говорим след тренировката. Изгледал съм всички срещи на отбора, но тепърва ще се запознавам с качествата на футболистите в детайли. Не обичам да давам оценки предварително. В момента се концентрираме за мача с „Монтана”. Следващата седмица ще правим тестове за функционалната подготовка и ще има анализи. Няма да деля футболистите на млади и стари, всички ще имат шанс. Винаги съм се радвал на ентусиазма и агресията на младите, но те трябва да си заслужат мястото в отбора. В момента целта ни не е да налагаме ново поколение, а да печелим и да се измъкнем от дъното”, коментира Иван Колев.

Тепърва в „Локомотив” трябва да се правят анализи защо се е стигнало до последното място в групата, къде са грешките и какво трябва да се промени, за да се стабилизира в елита, добави той. Според него последните попълнения в отбора са все качествени футболисти, но те ще трябва да се доказват на терена.

„Каквото си заслужим, това ще получим. Трябва работа. Аз съм професионален треньор и би трябвало да приемам всякакви предизвикателства. Но все пак може би нямаше да се заема с това, ако не вярвах, че с този отбор могат да се постигнат резултати.”, коментира още Иван Колев, който вчера бе представен официално пред медиите. На срещата бяха кметът на община Г. Оряховица инж. Добромир Добрев, председателят на УС на ОФК „Локомотив” Даниел Костадинов. „Надявам се най-после локомотивът да тръгне”, пожела кметът инж. Добромир Добрев, който в последните дни се включи пряко в преговорите покрай треньорските рокади в отбора.

„Избрахме Колев заради богатата визитка и защото смятаме, че той е човекът, който ще вдигне гарда на отбора, паднал покрай натрупаните загуби. Даваме пълен картбланш на двамата треньори, те ще си подбират играчите и ще си редят състава. Очакваме сърцата игра и най-после да бъдат зарадвани феновете”, добави кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!