Месечен хороскоп. Прогноза за месец октомври, 2016 година

Деловият и личният ни живот ще вървят благоприятно, ако не бягаме от отговорност

Лунна диета през октомври: Луната подпомага отслабването в дните между 16 и 30 октомври. Можете да стартирате успешно диетичен хранителен режим на 23, 24 октомври. В дните от 1 до 15 октомври Луната е нарастваща. Нарастваща е и на последната дата от месеца – 31 октомври. Не преяждайте, а ако сте на диета – не очаквайте резултати веднага. Подходящите дни за лунна диета този месец са пет – 1 и 30 октомври – фаза новолуние, 9 октомври – фаза първа четвърт, 16 октомври – фаза пълнолуние, 22 октомври – фаза последна четвърт.

Грижа за косата: Подстригване на косите – благоприятни дни 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 15 октомври – растежът се ускорява заради фазата на Луната, и 17, 18, 19, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 октомври – растежът се забавя заради фазата на Луната. Неблагоприятни дати: 3, 4, 12, 13, 14, 21, 22, 30, 31 октомври. Боядисване на косите: благоприятни дати: 25, 26, 27, 28, 29 октомври.

Важни звездни аспекти през месеца: През октомври наблюдаваме две новолуния – на 1 и 30 октомври, съответно във Везни и Скорпион. Това са силни моменти за поставяне на ново начало или вземане на дългосрочни решения. Използвайте ги. На 4 октомври Слънцето и Сатурн са в секстил. Лесно поемате отговорности в този ден. Можете да приемете предложение или да отправите такова. Деловият и личният живот вървят благоприятно. Не бягайте обаче от отговорност.

На 7 октомври Слънцето и Плутон са в квадратура. Не се отказвайте от целите си, ако някои резултати са ви разочаровали. Този аспект изисква да обърнете малко по-голямо внимание на кариерата и личностното си развитие. В същия ден Меркурий навлиза във Везни и ще ви помогне при воденето на диалози. Трудностите са разрешими и вие сте в състояние да ги преодолеете независимо от цената им. На 11 октомври Меркурий е в съвпад с Юпитер. Прекрасно се справяте с всякакъв вид общуване и комуникация. Лесно разрешавате и своите, и чуждите проблеми, стига някой да ви се довери. Благоприятно време за осъществяване на контакти с чужденци или с хора, от които зависи бизнесът ви. В личен план също жънете успех. На 15 октомври Слънцето е в опозиция с Уран. Желанието ви да опитате нещо ново в живота си среща твърдата опора на страха ви да рискувате и поемате отговорностите на риска. Това е и причината в дните около този да сте особено емоционални. Искате в живота ви нещо да се промени, но не правите нищо това ваше желание да се осъществи. Приемете идеите на свободомислещите хора около себе си. На 16 октомври Меркурий е в квадратура с Плутон. В желанието си да търсите скритите причини за проблемите на другите хора често постъпвате нетактично и това отблъсква. Опитайте се да бъдете една идея по-деликатни. Не си създавайте неудобни ситуации, ровейки се там, където не ви е работата. На 20 октомври Венера навлиза в Стрелец. Свободата на волния Стрелец се отразява и върху движението на Венера в този знак. Прави ни широкоскроени, по-освободени във връзките и взаимоотношенията. Нуждаем се от повече хора, с които да общуваме. Разбира се, зачестяват и извънбрачните забежки при обвързаните, но и шансовете за любовна среща при необвързаните. На 20 октомври Меркурий е в опозиция с Уран. Особено затворени в себе си, не допускате никой да отправи критика към вас. Мисленето ви е назадничаво и идеите ви са остарели. Време е да ги обновите с по-съвременни. Не вземайте решения в този ден. На 27 октомври Слънцето и Меркурий са в съвпад. Проявете в максимална степен своята интелигентност. Блестите със знания, които до този момент са „спели” някъде в съзнанието ви. Това е моментът, в който се чувствате подготвени да поемете отговорностите на работното място, които отлагахте дълго време. При мнозина дори идва смелостта да сменят работното си място или да се разгърнат в йерархията на настоящото.

ОВЕН

Звездите ви тестват

През октомври сте подвластни на случващи се обстоятелства, на които не можете да повлияете по никакъв начин. На тест е подложена вашата издръжливост. Звездите искат да видят доколко можете да бъдете съобразителни и приспособяеми към трудностите. В личния живот чувствате как в сърцето ви разцъфва една пламенна любов. Чакат ви промени, които можете да превърнете в положителни, стига да повярвате в силата на чудесата. Бъдете позитивни, вгледайте се в бъдещето. Очаква ви един вълнуващ месец.

ТЕЛЕЦ

Нова работа

Октомври дава старт на последното тримесечие от годината. Сега е моментът да видите дали сте доволни от постигнатото. В професионален мащаб е възможно едно ново начало, което може да се отрази като нова работа или допълнителна към настоящата ви. Каквото и да е, със сигурност ще ви даде повече пари и по-добра материална стабилност, стига да работите достатъчно усърдно, защото звездите наистина искат да покажете всичко от себе си. В личния живот може да настане смут относно това ваше ново начинание. Опитайте се да убедите близките си, че не грешите.

БЛИЗНАЦИ

Бъдете мъдри

Първата половина на октомври може да се нарече критичен период за вас. Трудностите и проблемите си създавате сами. Това е момент, през който трябва да сте малко по-разсъдливи, малко по-прецизни и искрени към хората около себе си. Хубаво е, че желаете идеите ви да се превърнат в реалност, но не на всяка цена. Изчакайте. Спомнете си максимата за септември, че всичко трябва да дойде с времето си. Така и ще стане – последните десет дни на октомври ще бъдат изключително благоприятни за вас. Успявате да направите нужните промени на работното място, съумявате да балансирате и отношенията си в семейството. Ще бъдете доволни от себе си.

РАК

Близките – на прицел

Важно ще бъде последното тримесечие от годината за вас, Раци. Бъдете съсредоточени в това, което желаете да постигнете. Едва ли точно през октомври ще си дадете сметка какво е то, защото това е поредният емоционален месец, през който чувството ви за непогрешимост ви кара да хвърляте вината за грешките си върху най-близките хора. Радвайте се на факта, че те ви мислят най-доброто и никога няма да ви изоставят, обидени, че ги обвинявате за какво ли не. Но все пак си дайте сметка за поведението си. Един вътрешен анализ няма да ви е излишен.

ЛЪВ

Всички ви помагат

Последното тримесечие тръгва да тече, а на вас не ви остава нищо друго, освен да се пуснете по течението, което ще ви отведе в правилната посока. Това ще е приятен месец, защото ще чувствате подкрепа и от близките, и от половинката, и от колегите си. Всички ще ви помагат с каквото могат. Нови запознанства и професионални контакти ще разкрият перспективи и вратички за евентуална по-нататъшна реализация. През първите две седмици все още сте объркани от случилото се през септември. В последната десетдневка нещата си идват на мястото, умът ви се избистря и започвате да мислите по-трезво и разсъдливо. Като цяло месецът е успешен и благоприятен.

ДЕВА

Нужен ви е анализ

Това е месец, през който сте силно раними, дори на моменти беззащитни. Понякога си представяте, че не можете да се справите с трудностите около себе си, защото не получавате нужната подкрепа или нямате нужните хора, на които да вярвате и да се осланяте. Осъзнайте истинските си желания през първата и втората десетдневка от този месец. Осъзнайте и грешките, които сте направили до момента, анализирайте промените в поведението си, съсредоточете се към подхранване на личната си ценностна система. Ако го направите, най-късно през третата десетдневка ще почувствате лекота и желание да се борите с трудностите.

ВЕЗНИ

Ново начало

Това е месец, през който ще реализирате голяма част от своите краткосрочни планове. Периодът ще е подходящ за промени както на работното място, така и в личния живот. Цяла година мислехте за някакви новости и постъпки, сега е моментът да ги направите. Първите три седмици от месеца ви помагат да обмислите добре бъдещите си действия. Не подписвайте документи тогава. През последната седмица промените започват да ви се случват. Близките ви имат нужда от вашата подкрепа, а вие – от тяхното насърчаване. Така още веднъж ще заздравите своите връзки.

СКОРПИОН

Поддържайте темпо

Наричате октомври „своя месец”, защото повечето от вас имат рожден ден тогава. Не бива обаче да се заблуждавате, че ще минете между капките, ако ви чакат много работа и задължения. Щом решихте да поставяте ново начало през изминалия месец, сега ще се наложи да работите здраво, за да не си причините загуби. Бъдете по-отговорни и самокритични. Не позволявайте да се стига дотам, че шефовете да ви правят забележки. Радвате се на подкрепата на близките, на техните подаръци и сърдечни пожелания за успех и здраве. Това ви зарежда с енергия.

СТРЕЛЕЦ

Внимание към близките

Ако през септември близките и най-вече половинката ви разбираха относно огромната ви служебна заетост, то през октомври няма да е така. Любимото същество ще има повече нужда от вашето внимание и няма да проявява все това разбиране, когато го пренебрегвате в името на работата. Октомври може да ви се стори по-труден месец, защото не всичко ще върви според плановете ви. Ако желаете и близките ви да са на ваша страна, и половинката да не прибягва към изневери и драми, прекарвайте повече време с тях, като не ги занимавате непрекъснато с успехите си. Не се самозабравяйте. Имайте уважение към любимите същества и осъзнайте, че парите са нищо, когато ви липсват топлите връзки в семейството.

КОЗИРОГ

Бягате от задължения

През октомври внезапно ставате прекалено разпилени и безотговорни. Чувствате пробойни в желязната си концентрация и дисциплина. По-склонни сте да си вземате болнични дни и да бягате от задълженията си на работното място, отколкото да се сблъскате директно с проблемите и трудностите, за да ги разрешите. Отлагате, но това няма да доведе до добър резултат. Нужно е да се вземете в ръце и да сте по-силни. Всички трудности през този месец са породени от ваши предишни действия и трябва да бъдат отстранени единствено от вас самите.

ВОДОЛЕЙ

Очаквайте похвала

През октомври се стараете да се харесате не само на своите близки, но и на самите себе си. Наблюдава се една умереност в действията ви, която контрастира с поведението ви през изминалите месеци. Дали това ще е временно явление, или нещо, което ще наложите като тенденция за бъдещето си, зависи единствено от вас. Рискувате към 18 – 19 октомври да се разпилеете в ненужни занимания, но те ще обогатят знанията ви. В последната седмица на месеца ще бъдете забелязани от ръководителите. Очаквайте похвала, но невинаги това означава сигурно повишение.

РИБИ

Печелите доверие

Октомври се определя като труден месец заради всичките ви действия в последните три-четири месеца. Сега отваряте очите си съзирате какво всъщност сте разрушили и колко е скъпо да си го върнете отново. Нямате избор и трябва да вървите напред. Отново се налага да печелите и възвръщате не само пари, а и доверие, обич и подкрепа. Вижте грешките си и се опитайте да се извините за тях на когото трябва. Само това е пътят да приключите онзи период, който започна преди няколко месеца.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

30 септември. Усмихнати, добри, отзивчиви и доверчиви, вие сте на мнение, че е по-добре да правите добро на хората около вас, отколкото на самите себе си. Това обаче, невинаги е за предпочитане. Привличате като магнит недоброжелателните хора и се натъквате на лицемерни познанства и приятелства, от които си патите. Хубавото е, че си вземате поука и във вече зряла възраст не допускате никого прекалено близо до себе си. Но в голяма степен това ви обрича на самота и изолираност. Затова е добре да се научите да преценявате и изпитвате хората. Тези от тях, които сгрешат пред вас, нека отпаднат от списъка ви с приятели. Но онези, които са верни, заслужават да са в живота ви и на тях не бива да обръщате гръб.

Навлизате в една от най-хубавите години от живота си, когато успешно можете да промените средата на живот и хората, с които общувате. Това е нож с две остриета, защото както можете да попаднете на добри познанства, така е вероятно да се натъкнете на недоброжелатели. Избягвайте да се предоверявате. В службата ви чака подем, малко по малко ще забързвате темпото.

Здраве: Годината вещае крепко здраве, ако живеете в хармония с хората около себе си.

1 октомври. Действащи, активни, водещи и напористи сте вие, родените на 1-во число от месец октомври. Не ви свърта да стоите на едно място, защото винаги искате да вършите нещо, да бъдете заети и полезни. Често грешите обаче, като се заемате с много инициативи наведнъж и доста от тях не докарвате до край, а зарязвате до средата. Славите се като влиятелни и властни хора, но недовършените дела неведнъж са ви създавали проблеми. Бъдете последователни и търпеливи. Научите ли се на това, няма как да избягате от съдбата си, която е отредила да станете лидери някой ден.

Навлизате в една година, в която трябва с малки стъпки да градите бъдещите си грандиозни успехи. Планирайте и анализирайте бъдещето, но не стартирайте нищо мащабно. Само направете постъпките към него.

Здраве: В здравословен аспект са възможни проблеми със стомаха, породени от нервност и емоционално неразположение.

2 октомври. Вие имате чувството, че всичко, с което се замете, търпи провал. Не сте ли се запитвали дали причината не е във вас? Нужна ви е повече смелост, решителност и вяра в себе си. Вие сте плахи и подвластни на събитията натури. Примирявате се с всичко около себе си с мотива, че няма какво да направите, за да промените нещата. Научете се да бъдете борбени, да водите истински битки и ще видите как светът ще стане по-лесен за живеене. Това е всичко, което трябва да направите, за да тръгнете напред.

Годината, в която навлизате, е една от най-позитивните. Тя ще обнови средата ви на живот и ще ви срещне с нови хора. Важно е да не се отдавате с душа и сърце изцяло на новите познанства, защото нерядко ще попадате и на неподходящи такива. Подложете ги на изпитание преди това.

Здраве: Годината вещае крепко здраве, ако живеете в хармония с хората около себе си.

Станислав Климентов

One thought on “Месечен хороскоп. Прогноза за месец октомври, 2016 година

  • 29.09.2016 в 17:39
    Permalink

    И защо за септември ни правите хороскоп?Той почти свърши 😉

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *