6 четения

Осем отбора стартират в първия турнир по футбол за девойки за Купа M&BM

Осем отбора ще участват в първия турнир по футбол за девойки до 15 години за Купа M&BM. Надпреварата, организирана от Зоналния съвет на БФС във В. Търново, общината и Асоциацията на българските футболисти, ще е в събота на стадион „Ивайло“. До момента фирма M&BM е финансирала дванайсет издания на турнира по футбол във В. Търново, но за момчета, а през октомври в ДКС „В. Левски“ ще се проведе тринайсетото.

В събота участващите тимове при момичетата ще бъдат разделени в две групи по четири. В първа група са „Боруна“ (Царева ливада), „Гунди“ (Плевен), „Светкавица“ (Градешница) и „Болярки“.

Във втора група стартират „Янтра 1919“ (Габрово), „Дунав“ (Русе), „Литекс Лейдис“ и „Севлиево Лейдис“. Първенците в двете групи ще играят финал, който по програма е предвиден за 14,30 часа, след което започва награждаването. По регламент мачовете са от две полувремена по 15 минути, като на терена са осем полеви състезателки и вратарка. Всички отбори ще получат нови екипи, предвидени са куп индивидуални награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!