10 четения

Паркоавтомати във Велико Търново искат реформаторите

УПРАВИТЕЛЯТ НА „ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ” ДА ПРЕДОСТАВИ СРАВНИТЕЛНА ТАБЛИЦА КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА ФИНАНСОВОТО СЪСТОЯНИЕ НА ОБЩИНСКОТО ДРУЖЕСТВО, ако в районите със сини зони във Велико Търново бъдат поставени паркоавтомати.

Това поискаха на вчерашното заседание на местния парламент съветниците от „Реформаторския блок” в старата столица. Предложението им бе направено по време на обсъждане бизнес програмата на фирмата за следващите две години. Тъй като в нея е предвидено въвеждането на нови сини зони, четиримата съветници от групата поискаха обосновка кое налага това и с какво въвеждането им ще допринесе за безопасността на движението.

На заседанието стана ясно, че общинското дружество планира да изгради в Арбанаси платен паркинг за 66 леки автомобила и 22 автобуса на общински терен от 17 дка. Това трябва да стане до 2019 г. Освен това от фирмата смятат, че в периода между 2018 и 2019 г. трябва да бъдат изградени паркинги в близост до историческите обекти Царевец и църквата „Св. 40 мъченици”. За догодина остава реализирането на още един платен паркинг в старата столица – този в Старото военно училище, чиито прогнозните очаквания са за около 70 автомобила.

Елена ЧАМУРКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!