11 четения

След като протестиращи ловиха риба в пътни дупки, държавата отпусна пари и ги направи

Готови са участъците Павликени – П. Тръмбеш и Павликени – Сухиндол

Жители на две общини във Великотърновска област ловиха риба в пътни дупки и подариха на Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова символичен нотариален акт за кратерите по пътя, а протестите им хванаха ред и калпавите трасета вече са направени. Държавата даде пари за спешен ремонт на третокласната пътна мрежа между Павликени и Полски Тръмбеш. Отсечката Полски Тръмбеш – Горна Липница – Патреш е част от републиканската пътна мрежа и най-прекият път от Габровска и Плевенска област към Русе и Свищов, но по нея категорично отказваха да се движат автобуси. На места дупките бяха толкова големи, че шофьорите, за които трасето е единствена алтернатива, са проправили просеки през гори и поляни, за да минават по-безопасно. Настилките вече са оправени и по тях се пътува комфортно, видя наш екип на място вчера. Миналата година над 300 души от двата града и още шест села се разгневиха заради окаяното състояние на инфраструктурата и блокираха пътя между двете градчета в района на с. Горна Липница. Една от местните колоритни личности 73-годишната Величка Тодорова, която е и страстна рибарка, извади риболовния си билет и такъмите и започна да лови риба в един от огромните кратери, с което влезе в емисиите на всички телевизии. Трасето между Павликени и Полски Тръмбеш е дълго 30 километра, но най-лошият участък обхваща 12 километра.

Още с встъпването си в длъжност градоначалникът Манолов издейства за запълването на дупките по пътното платно да се докарат 22 тона асфалтова смес. Остана обаче необходимостта от пълна рехабилитация на третокласния път, която вече е факт. Участъкът бе ремонтиран от великотърновската фирма „Пътни строежи ВТ“, която има рамков договор за пътна поддръжка с Агенция „Пътна инфраструктура“.

В ПАВЛИКЕНСКО СА ДОВОЛНИ ОТ РЕМОНТА НА ТРАСЕТО КЪМ СУХИНДОЛ. Двата града се намират на 14 километра един от друг, но незнайно защо бяха направени само 7 км от страната на Сухиндол. Така пътуващите се движеха по идеален асфалт в малката община, но в края й се натъкваха на дупките откъм Павликенската. Този участък обаче също е ремонтиран от „Пътни строежи ВТ“.

Един коментар за “След като протестиращи ловиха риба в пътни дупки, държавата отпусна пари и ги направи

  • 01.10.2016 в 8:15
    Permalink

    Макар и на неподходящо място, ми се иска да поставя един важен,особено за пенсионерите въпрос. Въпрос,по който вестникът може да окаже помощ на възрастните хора в града и региона. Става дума за следното- преди известно време, ЕНЕРГО_ПРО промени графика за плащане на еленергията от гражданите, като постави пенсионерите в трудна ситуация. Проблемът е следният- графикът за изплащане на пенсии стартира в началото на всеки месец, около шесто число, а за голяма част от гражданите се иска да зплащат консумираната енергия на първо число.Което за огромната част от тях е практически невъзможно, предвид мизерният размер на на пенсиите за по-голямата част от тях. Така тази категория граждани става обект на санкции- начисляване на лихви при закъснение, прекъсване на захранването, и плащане на глоба за възстановяване в размер на 30 лева, което за тях никак не е малко. Поради това се обръщам към вестникът да проучи този въпрос, и да окаже въздействие за възстановяване на старият график, съобразен с възможностите на хората!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!