С Моцартов концерт театърът отбелязва Международния ден на музиката

ФРАГМЕНТИ ОТ НАЙ-ОБИЧАНИТЕ ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА МОЦАРТ ЩЕ ЗВУЧАТ В КОНЦЕРТ, ПОСВЕТЕН НА ДЕНЯ НА МУЗИКАТА. Концертът е на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ и е специален подарък за почитателите на класическата музика във Велико Търново. Търновските артисти ще свирят на 1 октомври от 19 часа в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“.

В спектакъла участват оркестърът на МДТ и солистите Мария Павлова (сопран), Доротея Доротеева (сопран) и Иво Йорданов (баритон), а гост диригент е Георги Патриков. Водещ на спектакъла ще бъде Снежина ВранговаПеткова, която е подбрала писмата и е написала текстовете към тях за концерта. Програмата започва със серенадата „Малка нощна музика”. Следва „Симфония N 29”, в която са събрани всички изразни средства на симфонизма, използвани от Моцарт. Във втората част гостите ще се насладят на откъси от любими заглавия – арии от „Дон Жуан” и „Така правят всички”, увертюрите към „Сватбата на Фигаро” и „Отвличане от Сарая”. На финала ще звучи един от най-популярните оперни дуети – този на Дон Жуан и Церлина.

За 12 лв. търновци и гостите на града могат да закупят промоционален пакет за две музикални заглавия – за концерта „Моцарт за Моцарт” на 1 октомври от 19 часа в „Рафаел Михайлов” и за оперетата „Цигански барон” на 6 октомври от 19 часа в голяма зала на театъра. От МДТ предлагат пакетна цена от 12 лв. за две драматични заглавия, включени в афиша през октомври – за спектакъла на Драматичен театър – Варна, „Криворазбрана цивилизация” на 20 октомври и пиесата „Албена” на търновския театър на 24 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.