Топ хирург с прегледи в „ДКЦ I – В. Търново”

На 1 октомври /събота/ д-р Йордан Бирданов ще консултира и преглежда пациенти в „ДКЦ I – В. Търново” ЕООД, след предварително записване на тел. 062/62 19 60.

Той е един от най-висококвалифицираните медицински специалисти у нас, с опит в лапароскопската и роботизираната хирургия, и третият гост-специалист от МК „Доверие” /след АГ-специалистката д-р Боряна Балтаджиева и уролога д-р Дмитрий Дмитренко/, когото ръководството на „ДКЦ I – В. Търново” ЕООД привлича.

Д-р Бирданов ръководи Отделението по хирургия в столичния МК „Доверие” от 2011 г., в чийто екип е и учителят му проф. д-р Тома Пожарлиев, д. м. н. – въвел  лапароскопските операции в България и на Балканския полуостров.

Записалите се за посещение при топ хирурга получават квалифицирана консултативна медицинска помощ на национално ниво, а при нужда и максимално добро последващо лечение, които при нужда от операция в до 80% от случаите може да се извърши по методите на миниинвазивната и лапароскопска хирургия. Днес почти всичко от плановата и спешната хирургия би могло да се извърши лапароскопски, което означава минимално кървене, бързо възстановяване на болния, по-малко болки в следоперативния период и пълно отсъствие на естетически проблеми.

Д-р Бирданов е потомствен медик и родом от Г. Оряховица, а в повереното му Отделение по хирургия се извършва целият обем от хирургични операции при заболявания на предната коремна стена, стомаха, тънките и дебелото черво, апендикса, жлъчния мехур и жлъчните пътища, черния дроб, панкреаса и млечната жлеза. С колегите си той освен конвенционална и лапароскопска прилагат и роботизирана хирургия /хирургичната система за безкръвна хирургия „Да Винчи” за всички системи в човешкото тяло/. Извършва лапароскопски (3D и роботизирани) и конвенционални хирургични интервенции при: хернии – ингвинални, пъпни, феморални, следоперативни, диагфрагмални и хиатални; доброкачествени и злокачествени тумори на тънките и дебело черва; язвена болест и рак на стомаха; жлъчно-каменна болест и рак на жлъчните пътища; тумори в коремната кухина; тумори на млечната жлеза.

2 thoughts on “Топ хирург с прегледи в „ДКЦ I – В. Търново”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *