4 четения

В три общини празнуват Деня на ромската гордост

ОБЩА РИСУНКА „ЖИВЕЕМ ЗАЕДНО” НАПРАВИХА ВЧЕРА ТРЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ” В СТРАЖИЦА. Голямата картина на децата беше по повод Деня на ромската гордост, който се провежда по инициатива на Европейския съюз.

Освен в Стражица инициативи, свързани с този ден, организират и в Павликени и в Горна Оряховица, където децата подреждаха изложби, танцуваха и демонстрираха колко добре познават традициите на ромите. Традиционни ромски баници и питки опитаха всички участници в срещата, която се проведе в Центъра за развитие на общността в Павликени. Преди това отборите на двете основни училища – „Св. св. Кирил и Методий” в Батак и „Св. Климент Охридски” в Павликени, се срещнаха на футболния терен, за да премерят сили в популярната игра.

Днес празници ще има и в Основно училище „Паисий Хилендарски” в Горна Оряховица. Събитията са спортни и са организирани от Центъра за развитие на общността в града.

Денят на ромската гордост се отбелязва в област Велико Търново вече шест години благодарение на инициативата на център „Амалипе”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!