3 четения

Тауър бридж ще бъде затворен за три месеца за ремонт

Най-известният лондонски мост, Тауър бридж, ще бъде затворен за три месеца, от днес до 30 декември, за голям ремонт, предаде Франс прес.
Планирано е да бъде подменена настилката и дървената му конструкция, които са много износени.
Сто двайсет и два метровият мост над река Темза, който е на 122 години, ще бъде обработен и за хидроизолация, а двигателният му механизъм ще бъде подложен на проверка, съобщи собственикът на съоръжението Сити ъв Лондон корпорейшън (City of London Corporation).
Мостът с двете 65-метрови кули в готически стил от викторианската епоха е любимо място на туристите. Той е открит през 1894 година.
Всеки ден през него преминават по 40 000 души и 21 000 автомобила. Това кара лондончани да се опасяват, че затварянето му ще задръсти още повече движението в британската столица.
В същото време подвижните части на Тауър бридж ще продължават да се отварят по два-три пъти дневно за преминаване на кораби.
Пешеходците също ще могат да преминават по моста по време на ремонта, с изключение на три уикенда. В замяна те ще имат възможността да ползват речни корабчета от единия до другия бряг за прекосяване на Темза.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!