149 четения

Трофейни глигани гътнати от местните авджии още в първия ловен ден

Най-големи екземпляри гръмнаха в Шемшево, Велчево, Вишовград, Мусина и Ганчовец

ГОЛЯМА СЛУКА СПОХОДИ НЯКОЛКО МЕСТНИ ЛОВНИ ДРУЖИНКИ ОЩЕ В ПЪРВИЯ ДЕН СЛЕД ПАДАНЕТО НА ЗАБРАНАТА ЗА СВИНСКИЯ ЛОВ. Авджии от всички краища на региона излязоха на излети в събота, за да опитат късмета и мерника си. Груповият лов на дива свиня бе открит на 1 октомври и ще продължи до втората неделя на януари догодина.

Популацията на дивите прасета на територията на целия регион е изключително стабилна. Положените грижи от ловните и горските стопанства са предпоставка за богатите запаси от този вид дивеч и добрите резултати при ловните излети. Един от трофейните екземпляри в събота е на дружинката от село Шемшево. В хода на лова авджиите изтърват огромен екземпляр, който по-опитните членове на екипа оценяват на над 200 кг. Все пак слуката ги спохожда и 31-годишният Тодор Димитров с прецизни изстрели успява да повали възедър екземпляр.

Ловната дружинка във Велчево
Ловната дружинка във Велчево

31-годишният механик в „Ким пласт“ е особено горд с първото си убито прасе за сезона, което тежи над 160 кг, разказа за „Борба“ колегата му Младен Калчев.

Ловната дружинка от село Велчево също е имала късмет в събота с едър екземпляр – над 130 кг. Крайният точен изстрел тук пък е на Радко Христов.

Успешен излет регистрира и ловната дружинка във Вишовград, разказа нейният представител Атанас Атанасов. В началото на излета късметът не спохожда ловците и раненото от тях животно успява да избяга. В хода на лова са изтървани още четири, докато се стигне до точен изстрел на Тошко Куртев, който уцелва глиганче между 100 и 120 кг. Идентична слука е имала и ловната дружинка в Мусина. Много успешен лов с 5 повалени прасета е имала и дружинката на намиращата се в съседното на Дебелец село Ганчовец.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!