6 четения

Японски политици облякоха „бременни“ жилетки

Трима японски политици облякоха „бременни жилетки“, в рамките на капания, целяща мъжете да помагат повече в домакинската работа, предаде Ройтерс.
В Страната на изгряващото слънце японките вършат 5 пъти повече работа у дома, в сравнение с половинките си. Във видеоклип, озаглавен „Губернаторът е бременна жена“, тримата японски губернатори на югозападни префектури нахлузиха 7,3-килограмови жилетки, симулиращи бременност в седми месец.
Инициативата има за цел да насърчи мъжете в страната, известни със своя работохолизъм, да се раздават по-пестеливо на работното място, така че да им останат сили да помагат на съпругите си в шетането. В клипа в съпровод на насърчаваща музика политиците се кандилкат по стълбите, с мъка се качват в автомобилите, намествайки коремите си. Един от мъжете се опитва да се сгъне и да обуе чорапите си, но най-накрая се отказва, след прекомерното усилие. На друг му отстъпват място в автобуса.
„Цялата тази работа адски напряга раменете и гърба“, призна Шунджи Коно, губернатор на префектура Миядзаки и баща на три деца. Носенето на жилетката не се оказало лесно.
Японските мъже били сред тези, които най-много загърбвали домакинската работа в света. Според проучване от 2014 година, те й посвещавали най-много по един час дневно, докато половинките им – 5 часа.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!