55 четения

15-годишните „Болярки” спечелиха първото издание на футболния турнир за купа M&BM

Отборът на „Болярки” спечели първото издание на футболния турнир за девойки до 15 години за купа M&BM. Надпреварата бе организирана от Асоциацията на българските футболисти (АБФ) и Зоналния съвет на БФС, с подкрепата на Община В. Търново.

В състезанието участваха осем отбора, като след неявяването на „Литекс Лейдис” плевенският „Гунди” се представи с два тима. В първа група бяха „Боруна“ (Царева ливада), „Гунди 1“ (Плевен) „Светкавица“ (Градешница) и „Болярки“ (В. Търново).

Във втора група стартираха „Янтра 1919“ (Габрово), „Дунав“ (Русе) „Гунди 2“ и „Севлиево Лейдис“.

След мачовете в двете предварителни групи по реда на класирането в тях бяха излъчени двойките, които разпределиха местата от първо до осмо.

boliarkiНа финала „Болярки” победиха първенеца на другата група „Севлиево Лейдис“ с 2:1. Възпитаничките на Валентин Витанов имаха превъзходство, но головете паднаха през втората част. Точни за великотърновки бяха Венка Драганова и Габриела Христова, а в последната минута Биляна Петкова намали на 2:1 от наказателен удар.

Отличени бяха и най-добрите индивидуални изпълнителки. Най-добър нападател е Мирела Йорданова от „Болярки”, а Недрет Заструг от „Болярки” бе обявен за футболист N 1 на турнира. Купата за най-добър треньор получи наставникът на победителките Валентин Витанов. С награда за най-голям принос към турнира бе удостоен Павел Петров, президент на фирма M&BM. Г-н Петров връчи купата на „Болярки”, стимулира с премии треньорите на първите три отбора и обяви, че турнирът ще стане традиционен, така както е този за момчетата до 12 години, чието следващо издание предстои на 20 и 21 октомври в ДКС „В. Левски” във В. Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!