52 четения

Бивша полицайка и юрист спечелиха конкурса „Мисис Баба и Мистър Дядо” в Дома за стари хора

78-ГОДИШНАТА МИЛАНКА ДЕНЕВА И 80-ГОДИШНИЯТ ИЛИЯ ГЕРГОВ СПЕЧЕЛИХА КОНКУРСА „МИСИС БАБА И МИСТЪР ДЯДО” В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА „ВЕНЕТА БОТЕВА” във Велико Търново. Двамата впечатлиха четиричленното жури с артистичните си изпълнения в надпреварата, посветена на Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. Конкурсът за артистичност се проведе за седма поредна година и в него се включиха общо 21 участници. Превес и тази година имаха дамите, като едва петима мъже се престрашиха да се борят за отличието. Празничната програма започна с пенсионерски марш, изпълнен от талантите на певческа формация „Златна възраст” към дома.

Освен красотата на третата възраст претендентите за почетната лента и корона показаха и голяма доза артистичност на импровизираната сцена, където пяха, танцуваха и рецитираха стихотворения. Приза „Мисис Баба” заслужено спечели Миланка Денева, която впечатли журито със своя талант и чувство за хумор. Победителката сподели, че е в дома от две години, но пък се включва активно в проявите и заниманията в него. Тя разказа, че дълги години е работила в завод „Ивайло” във Велико Търново, а последните 18 години е работила в полицията. Със заслужена победа до нея се нареди и 80-годишният Илия Гергов от Пчелище, който е в дома само от половин година, но пък се представи с няколко изпълнения в конкурса. Бившият юрист сподели, че макар да е имал предложение за работа, е предпочел да остане в дома, където се чувства добре. „Аз имам пет деца, но по-добре да бъда в дом за стари хора, отколкото да дотягам на близките си. Тук се чувствам прекрасно и имам свободата, от което се нуждая”, сподели Мистър Дядо – Илия Гергов.

Заслуженото второ място бе отредено на Йорданка Милева и Угрин Угринов, а на трето място се наредиха Янка Пенчева и Стоян Пеев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!