5 четения

В гимназията по икономика отбелязаха Международния ден на езиците

МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ ОТПРАЗНУВАХА ТЪРЖЕСТВЕНО ПРЕЗ МИНАЛАТА СЕДМИЦА В Старопрестолна професионална гимназия по икономика във Велико Търново. По традиция възпитаниците на това училище се включиха в инициативата с поредицата от прояви, свързани с отбелязването на културното и езиково многообразие както в България, така и в Европа. Идеята за това е на екипа от преподаватели по чуждоезикова подготовка, а с реализирането на изявите са се заели учениците от IX и X клас.

Те са успели да направят табло с интересни данни и факти за многообразието на европейските езици и езиците по света. Аранжирали са и кът с книги на чуждите езици, които се изучават в тяхното училище – английски, немски, руски, както и книги на френски, италиански, испански и други езици. В училищната библиотека е била подредена изложба на книги, речници и списания на най-популярните езици, които се говорят в Европа.

Ден по-късно в гимназията учениците са слушали стихове и музика от известни български поети и композитори – Петя Дубарова, Михаил Белчев, филмовата музика на Енио Мориконе и други на фона на прекрасни природни картини. Презентацията е била посветена на 1 октомври – Международния ден на поезията и музиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!