65 четения

16-годишният Радко Петков спечели Гранпри „Сребърна Янтра“

16-ГОДИШНИЯТ РАДКО ПЕТКОВ ОТ ТРОЯН СПЕЧЕЛИ ГРАНПРИ „СРЕБЪРНА ЯНТРА“ ОТ ЕДНОИМЕННИЯ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ. Музикалното състезание, което събра повече от 80 талантливи певци от осем държави, се проведе от петък до неделя във Велико Търново.

Общо 43 награди в различните възрастови групи, както и отличия на спонсори и домакини бяха раздадени по време на галаконцерта, с който по традиция завършва конкурсът. Петима от наградените са възпитаници на музикални школи и студиа във Велико Търново и Свищов.

Ангелика Любомирова от Велико Търново е получила приза за най-добро изпълнение на българска песен в първата възрастова група, в която са се състезавали децата от 5- до 8-годишна възраст. В същата възрастова група с награда си е тръгнала и Деница Пенева, която е получила отличието на детското студио „Румина“ – домакин на музикалния конкурс.

Сдружение „Сребърна Янтра“ е избрало да даде две от наградите си на изпълнители от областта. Във втора възрастова група при 9 – 12-годишните тази награда е спечелила Вилияна Иванова от Свищов. Лилия Ангеличева е носител на отличие на сдружението, но при по-големите – във възрастовата група от 13 до 16 г. При най-големите с поощрение е отличена Албена Цачева от старата столица.

Кайл Кутаяр Малтс от Малта взе наградата на областния управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев.

Специален гост на музикалния конкурс тази година беше Лидия Исак от Молдова, която е участник в „Евровизия 2016 г.” в Стокхолм, а председател на журито беше доц. Алис Боварян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!