60 четения

РАЗСЛЕДВАНЕ „БОРБА“. Длъжникът на 30 млн. евро Ванко Дошев пасе крави във Ветринци и си брои стотинките

65-годишният мъж от Лом си купил поредната фирма за 200 лева

КРЕДИТНИЯТ МИЛИОНЕР ВАНКО ДОШЕВ, КОЙТО С ФИРМАТА „ЕМ ПРОДЖЕКТ 1“ ЕООД ДЪЛЖИ БЛИЗО 30 МЛН. ЕВРО на източената и фалирала Корпоративна търговска банка, е последен бедняк и си брои стотинките. Сега той пасе няколко крави във Ветринци и едва вчера се записа в кметството на селото, защото бе привикан от кметския наместник. Кольо Минков не обича в селото да се мотаят хора, които той не познава. Ванко избухна и се разгневи, като разбра, че и репортерски екип на „Борба“ иска да го види и да му зададе няколко въпроса. Опита да нападне фотографа, но така или иначе не успя.

Той се оказа родом от Лом, със семейство – жена, деца и внуци, при които не живее от години.

„Какви милиони, какви пари? Не виждаш ли, че нямам една стотинка и днес паса крави тука, утре се занимавам със строителство. Виж ми ръцете, виж мазолите, това да не е на чиновник? Само плочки не мога да лепя, иначе всички ме знаят. Какво се занимаваш с мен, върви при богатите да ги питаш, онези със сметките в швейцарските банки. Аз съм само бушон. И не е вярно, че съм дясна ръка на Петър Тонков и съм дедесар, аз съм си бедняк и строител. И защо ме снимате, бе?“, започна да говори Ванко. Облечен в работни дрехи, с шапка и невзрачен вид, този мъж казва още, че има над 60 фирми на свое име, но полицията знаела най-добре. Който искал да го интервюира, първо да пита полицията и следствието и тогава да се занимава с него, но нямало да откаже 10 лева заем…

КУПИЛ СИ ФИРМА С 30 МЛН. ЕВРО КРЕДИТ ЗА… 200 ЛЕВА

ПОСЛЕДНАТА ФИРМА, КОЯТО СЕ ВОДИ НА НЕГОВО ИМЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ И КОЯТО ДЪЛЖИ ОГРОМНИЯ ЗАЕМ НА КТБ, Ванко си купил за 200 лева. Толкова му дали. Другите фирми пък му прехвърляли за стотина лева.

„Как да си нямам дом? Имам ключ за апартамент на „Колоня Товар” 5 във В. Търново. Ама какво ви давам обяснения, живея във Велико Търново. Често пия кафе по центъра, защо не ме откриете там…“, се ядосва Ванко и бърза, че кравите го чакали. Всъщност странното е, че по лична карта беднякът милионер наистина се води на този търновски адрес, макар никой в блока да не знае за такъв човек, за което „Борба“ писа миналата седмица.

Ванко казва, че не се бои от съдия-изпълнители, защото досега е имал вземане-даване за дългове поне за десетина фирми. Мъжът, който е видимо интелигентен и знае за какво иде реч, не се бои, защото нито има какво да му запорират, нито има имущество на свое име. И казва още за наистина богатите, че само вземат, но не дават. Не желае обаче да сподели своята одисея и да говори за хората, които от години го използват, защото е замесен и в прехвърлянето на фирмите на Вальо Топлото.

ПАСТИРЪТ Е УБЕДЕН, ЧЕ СИ ИМА ИНСТИТУЦИИ, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С НЕГО и с милионите на КТБ, но сред тях не са журналистите. Е, всъщност никой не разследва Ванко Дошев като кредитен милионер за парите от КТБ и за фирмата, която му прехвърлили за 200 лева, поне във Велико Търново. И поне засега…

Нели СУКОВА

3 коментара за “РАЗСЛЕДВАНЕ „БОРБА“. Длъжникът на 30 млн. евро Ванко Дошев пасе крави във Ветринци и си брои стотинките

 • 05.10.2016 в 18:31
  Permalink

  Ами прокуратурата да се вземе в ръце и да разследва. Сигурно има десетки такива кредитополучатели в КТБ.

  Отговор
 • 05.10.2016 в 18:52
  Permalink

  Такива случаи с прехвърлени фирми дължащи милиони на КТБ, на някакви клети хорица, е поредното доказателство Цветан Василев що за човек е, пълен измамник. Не стига, че заграби милиарди и се укри, но и продължава да мами.

  Отговор
 • 05.10.2016 в 22:17
  Permalink

  А за онзи измамник Цветан Василев, който източи КТБ няма ли да има затвор?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!