106 четения

Тръгнаха измами с ремонти на покриви, по селата в региона вече има „ужилени“

тръгна нов вид измами, свързан с ремонти на покриви и фасади, във великотърновскиЯ регион. Жертви са предимно възрастни хора по селата. Едни от първите, които са засекли подобни „ужилвания“, е кметът на Ново село Христо Христов, както и на Дичин Николай Теодосиев. Цели групи от по 15 – 20 цигани обикалят по къщите и търсят наивници, които да приемат уж евтините оферти за изолация на къщите им.

„С тях вървят финансист, търговски директор и юрист. Предлагат на хората да им ремонтират стените за по 70 – 100 лева, а после цената се оказва на квадратен метър. Има и добавки – по 40 лева на метър за смъкване на стара изолация, по 20 лева за поставяне на дюбели и обръщане на прозорци. Така ремонтът се оказва златен, но договорът вече е подписан”, алармират местните управници. Вместо 200 лева за две стени хората трябва да платят най-малко три пъти по-висока цена и го правят, тъй като юристът на групата ги заплашва със съд.

„В Ново село са идвали две групи – една от Ловеч и една от Павликени. Знам обаче, че в региона действат още подобни банди. Нито кмет, нито полиция може да ги изгони, тъй като дейността им нагледно се оказва законна. Лъжат хората, че материалите им били останали от големи строежи и щели да ги дадат изгодно, тъй като са хартисали”, добави управникът. Жертви на новата схема има и в други села край Велико Търново – ремонтните бригади намерили наивници в Ресен и в Балван.

„Хората трябва да знаят, че невинаги евтиното излиза най-изгодно”, категоричен бе Христо Христов.

Дори дейността да е измамна, МВР няма как да се намеси, без да има подаден сигнал, обясниха от Областната дирекция на полицията във Велико Търново. Във ведомството няма подаден нито един сигнал, макар да има пострадали хора. Криминалистите препоръчаха на жителите на селата моментално да ги информират за подобни случаи.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!