3 четения

Във Велико Търново учредиха Областно сдружение на кметовете и кметските наместници

ОБЛАСТНО СДРУЖЕНИЕ НА КМЕТОВЕТЕ И КМЕТСКИТЕ НАМЕСТНИЦИ БЕ УЧРЕДЕНО ВЧЕРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Новата организация ще бъде с нестопанска цел и предстои да бъде регистрирана, а в нея ще влизат представители на населени места от всички общини в региона. Целта е да се работи за просперитета и бързото решаване на различни казуси на локално ниво чрез сътрудничество с общинските администрации, Областната управа и Националното сдружение на общините в Република България.

Като председател на Управителния съвет на НСОРБ кметът на община Велико Търново Даниел Панов приветства новата организация и уважи учредителното й събрание. Той изтъкна, че с включването на подобен тип сдружения в НСОРБ то разширява обхвата си и засилва връзката си с населените места.

„Работете като едно цяло, без да се делите по политическа окраска. Можете да разчитате на нас. Един от най-големите успехи на сдружението на общините е промяната в Закона за нормативните актове, според която законодателните изменения вече ще се правят задължително при условията на съгласуване с НСОРБ“, каза Даниел Панов.

Просветляването и текущите ремонти на третокласната пътна мрежа, както и методиката, по която се формират заплатите на служителите в кметствата и кметските наместничества, бяха сред темите на срещата.

Гост на заседанието бе и заместник областният управител Камен Алексиев. Даниел Панов посъветва колегите си да систематизират питанията си и да ги внесат както до НСОРБ, така и до Областната управа.

Управителният съвет на новото сдружение се състои от 17 членове, а за председател бе избран кметът на с. Ново село Христо Христов. Петчленен е съставът на Контролния съвет, чийто председател е кметът на с. Балван Недьо Георгиев.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!