8 четения

Проектът „Световно образование“ събра във Велико Търново бъдещи студенти зад граница

КАК СЕ КАНДИДАТСТВА В ЧУЖБИНА, КАК СЕ ПИШЕ МОТИВАЦИОННО ПИСМО И ВЪОБЩЕ КАКВИ СА ОСОБЕНОСТИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО ЗАД ГРАНИЦА обясняваха вчера във Велико Търново млади българи, които вече са направили тази стъпка. В рамките на проект „Световно образование“ във Велико Търново за шести пореден път ще се проведе серия от презентации на тема „Кандидатстване в университети в чужбина”. Специален гост на събитието този път беше Антония Станева, която сподели с посетителите своя опит от обучението си в САЩ, Холандия и Великобритания.

В презентациите този път имаше и специална територия, отредена само за родителите на бъдещите студенти в чужбина, които научиха какво трябва да знаят, когато децата им избират специалност в университет в чужбина, за да планират финансите си.

Всички присъстващи получиха вчера и новия каталог „Университети в чужбина“ с информация за над 150 учебни заведения в целия свят.

Координатор на проекта „Световно образование“ във Велико Търново е фирма „Интеграл”, която беше и своеобразен домакин на срещата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!