93 четения

Театър ВЕСЕЛ открива сезона с „Патиланци“

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 8 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува спектакълът на Русенския куклен театър „Патиланци“. Любителите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героите на Ран Босилек дни след празничните чествания, посветени на 130 години от неговото рождение.

Спектакълът „Патиланци“ е най-новата премиера на Държавен куклен театър Русе за новия сезон. Режисьор е директорът на Старозагорския куклен театър Дарин Петков. Автор на драматизацията, направена преди 10 години, е също познат на зрителите – Тодор Вълов. Мобилните цветни декори, куклите и костюмите са дело на художник-сценографа  Наталия Гочева, а композитор е Станимир Иванов.
Театралната история започва около пощенската кутия и едно писмо, изпаднало от нея (сантимент от детството на възрастните днес). А какво се случва, когато писмото се превръща в тетрадка?…
Баба Цоцолана е популярният герой на Ран Босилек,  заобиколен от множество деца, които тя обича, но и ги респектира. Екипът залага на игровия момент в спектакъла. В него присъстват някои от най-интригуващите истории, познати от литературната класика: играта на свинки, любимата история с копривата, тази с помадата, сбъркана в тъмното с вакса… Актьорите и екипът, поставил „Патиланци“ на русенска сцена, очакват оценката и на зрителите от старата столица.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *