6 четения

Горна Оряховица e домакин на изложение конкурс „Младежко техническо творчество”

СЕДЕМ ЕКИПА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЩЕ УЧАСТВАТ В ИЗЛОЖЕНИЕТО КОНКУРС „МЛАДЕЖКО ТЕХНИЧЕСКО ТВОРЧЕСТВО“, което ще се проведе в края на месеца в Спортна зала „Никола Петров“ в града. Състезанието е първо по рода си и негови организатори са фондация „Милен Григоров”, НТС за Великотърновска област и фирми от региона и Община Горна Оряховица.

Отборите, които ще представят железничарския град, са съставени от ученици от две професионални гимназии – по електроника и електротехника „М. В. Ломоносов” и гимназията по хранителни технологии „Проф. д-р Асен Златаров“. В Професионалната гимназия по електроника и електротехника „М. В. Ломоносов” под ръководството на инж. Георги Георгиев, Йоан Йосифов и Анатоли Атанасов монтират усилвател на звук с голям коефициент на усилване. С инж. Даниел Денев, Михаела Петкова, Цони Георгиев и Петър Ангелов разработиха модел на система за динамично управление на трафика. Инж. Мариета Василева заедно с Милен Колев и Георги Неделчев ще представят електромагнит с голяма подемна сила.

ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ ще се представи с действаща охладителна инсталация чрез използване на вортекс тръба. Консултант на проекта е инж. Спасов, ръководител е инж. Орлин Григоров, а в състава му влизат учениците Пламен Петров, Юсеин Салиев, Емил Йовев и Милен Николов. Ученици от гимназията разработват и менюто за кетъринга на всички участници.

Ученици, студенти и младежи от цялата страна, които работят във фирми, използващи иновативни изделия и технологии, ще се включат в събитието. Областите, в които ще се състезават те, са мехатроника, машиностроене, електроника и електротехника, роботика, приложна механика. Участниците ще се представят с полезни модели, конструкции, изделия, макети, инструменти, софтуер или машини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!