24 четения

Детски полицейски управления вече има в три града

Първите лекции в детските полицейски управления във В. Търново, Свищов и Килифарево бяха в сряда, съобщиха от Областната полиция. Инициативата се реализира с третокласници от СУ „Николай Катранов” в крайдунавския град, СУ „Вела Благоева” в старата столица и ОУ „Н. Рилски” в Килифарево и е част от националната програма „Детско полицейско управление”, чийто официален старт бе даден през май тази година.

Инспектори от Детска педагогическа стая и униформени от Охранителна полиция запознаха децата с униформата и отличителните знаци на полицейския служител, как, къде и в какви ситуации може да бъде потърсен той.

През следващите месеци предстои малките полицаи да се запознаят по-подробно с дейността на служителите от Охранителна и Криминална полиция, спортното хулиганство и видовете наказания за него, защитни бойни техники и безопасност на движението.

Целта е чрез теоретични и практически занимания децата да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в трудни ситуации, вкъщи, на училище и на улицата, за своите права и отговорности, за работата в екип, уважение и толерантност към другите.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!