14 четения

„Етър 64” взе попълнение от Сърбия, в неделя стартира защитата на титлата

В неделя в 16,00 часа в ДКС „В. Левски” ще стартира защитата на шампионската си титла женският отбор на ХК „Етър 64”. Съпернички на „виолетовите” ще бъдат хандбалистките от ХК „Поморие”. Воденият от Йонка Генчева тим ще излезе с нови екипи в тази среща. Единият комплект е решен в тъмно и светловиолетово, резервният е в бяло и светловиолетово, съобщи президентът на клуба Атанас Атанасов и благодари на спомоществователите, осигурили екипировката. След срещата треньорите от школата на клуба ще записват желаещи момичета и момчета от втори до шести клас за попълване на възрастовите групи.

Великотърновки запазиха състава от миналия сезон и дори се радват на две нови попълнения. В състава вече е картотекирана сръбкинята Силвана Савич, която е изграждащ състезател. 25-годишната състезателка играе като ляв гард и разпределител, но се справя добре и като десен гард. Тя е израснала в школата на „Напредък” (Крушевац), за който има пет години в елита на страната си. Един сезон е играла в Турция и два в „Славия Партизани” в Словакия. Савич е родена през 1991 г., а в България е със съпруга си, който се състезава за баскетболния тим на „Спартак” (Плевен).

Другото ново име е Ани Симеонова от Панагюрище. 19-годишното момиче е студентка втори курс във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, в отбора е от миналата година, но нямаше разрешение от родния си клуб и пропусна шампионата.

Шест отбора ще се състезават в женската „А” група през настоящото първенство. Освен поморийки съпернички на етърки са още ХК „Свиленград”, ХК „Бъки” (Габрово), СКХ „Шумен98” и ХК „Ники спорт“ (Сливница).

Заради намаляването на отборите се променя и системата на шампионата. Играе се „всеки срещу всеки“ в 2 тура (10 кръга), като след това петият и шестият запазват местата си в крайното класиране, а първите четири отбора отново започват срещи помежду си. Те отново ще играят „всеки срещу всеки“ в 2 тура (6 кръга), без да се зачитат резултатите им от първото завъртане.

След тези 6 кръга третият и четвъртият запазват местата си в крайното класиране, а първият и вторият играят „Суперфинален плейоф“ до 2 победи за определяне на шампиона.

„Виолетовите” започват в неделя с ХК „Поморие”, на 16 октомври гостуват на „Ники спорт” в Сливница, а на 22 октомври на вицешампионките от ХК „Свиленград”. На 29 октомври възпитаничките на Йонка Генчева приемат „Бъки”, а на 12 ноември излизат на СХК „Шумен 98”, с които приключва есенният полусезон. За 11 декември е насрочен шестият кръг, който вече е от пролетния полусезон. В него етърки ще гостуват на ХК „Поморие”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *