87 четения

СБЛЪСЪЦИ. Шефът на ловджиите в Бяла черква след жалба на колега – с отнето оръжие и подсъдим за фалшива фактура

Трифон Ангелов: „Не водя лична битка“ · Пламен Илчев: „Той ме топи заради свои грешки”

СЕГАШНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЛОВНО-РИБАРСКАТА ДРУЖИНКА В БЯЛА ЧЕРКВА Пламен Илчев е клиент на съда в Павликени по обвинение за фалшива фактура за 3000 кг пшеница на стойност 900 лева, които са дадени от касата на авджиите. Заради обвинението още при старта на досъдебното производство на 54-годишния земеделски производител са отнети ловните оръжия. Прокуратурата в Павликени е внесла в съда предложение за административно наказание срещу ловния шеф, защото досега не е осъждан и няма други прегрешения. Племенницата на Илчев преди време била земеделски производител, но при издаване на фактурата от нейно име тя вече не била такава. Ловният шеф ползвал старата информация за племенницата си и изготвил фалшивата фактура през ноември 2014 г., за да получи 900 лева от касата на ловно-рибарското дружество „Павликени“, към което се числи дружинката в Бяла черква. На годишно отчетно събрание през март 2015 г. на дружинката председателят обяснил, че бил купил за захранка на животните царевица. Още тогава у ловджиите се породили съмнения за нещо нередно.

ЖАЛБА ДО ПРОКУРАТУРАТА ПО ТОЗИ СЛУЧАЙ В КРАЯ НА МИНАЛАТА ГОДИНА Е ПОДАЛ 73-ГОДИШНИЯТ бивш председател на ловджиите в Бяла черква Трифон Ангелов и сега Илчев е даден на съд. Грози го глоба от 100 до 300 лева или пробация и делото вече е насрочено.

ИСТОРИЯТА ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ТРИФОН АНГЕЛОВ

„Не водя лична битка. До 2013 г. цели 10 години бях председател на дружинката и се отказах сам заради възрастта. Обиден съм от разбиването на ловджиите, две години няма сбирки, не се поддържа сайтът, хората не ходят на излети. Имал съм Пламен като син, но той дори събрания не прави”, започва своя разказ в редакцията Трифон Ангелов, известен като Пушкина.

Той бил ловджия от 20 години, а в дружинката членували около 39 души. Преди да предприеме драстичната крачка да сезира прокуратурата, Ангелов е писал доста сигнали до ловните шефове в Павликени, но реални отговори не е получил. След това прави собствено разследване и стига до фалшивата фактура, чрез която Пламен Илчев се е облагодетелствал с 900 лева от ловджиите. „Всичко правя на ползу роду и защото съм от обществените хора и не търпя несправедливости“, сподели още Трифон Ангелов.

ПЛАМЕН ИЛЧЕВ: „ТОЙ МЕ ТОПИ ЗАРАДИ СВОИ ГРЕШКИ”

ПЛАМЕН ИЛЧЕВ СИ ПРИЗНА, ЧЕ Е СГАФИЛ С ВЪПРОСНАТА ФАКТУРА И Е КЛИЕНТ НА СЪДА.

„Ангелов ме топи заради свои грешки. Ние вече сме събрали подписка от 20 души и искаме неговата дейност на председател да се разследва заради липси от над 12 000 лева. Месеци наред нямам оръжие, в събота колегите ходят на лов, аз плача. Земеделски производител съм и произвеждам по 500 тона зърно, така че не съм направил нарочно невярна фактура за някакви си 3000 кг зърно“, каза арендаторът.

Според него ловно-рибарската дружинка „Сокол 1904“ в Бяла черква не е нито разбита, нито пък ще стане това. Трифон Ангелов бил по-скоро администратор и това, което правел в момента, не било присъщо за ловджия, защото те не се топели помежду си.

ВПРОЧЕМ ЛОВНИЯТ ШЕФ, ЧИЙТО МАНДАТ ИЗТИЧА ДОГОДИНА, е завел частно дело за обида срещу Трифон Ангелов. По време на едно събрание преди 6 месеца той го бил нарекъл малоумник. Ангелов заяви, че такава дума не е използвал, а Илчев казва, че това ще стане ясно в съда.

В сайта на дружинката, която е зарязан от две години, има множество усмихнати мъже по време на лов и след ловния излет. На общите снимки Трифон Ангелов и Пламен Илчев стоят рамо до рамо. Дали това е необратимо минало, зависи само от тях.

Нели СУКОВА

Един коментар за “СБЛЪСЪЦИ. Шефът на ловджиите в Бяла черква след жалба на колега – с отнето оръжие и подсъдим за фалшива фактура

  • 07.10.2016 в 14:28
    Permalink

    Всички председатели на ловни дружинки са ментарджии, събират се безотчетни пари, парите от гостите не се заприходяват, приемането на нови членове става с „подарък“

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!