9 четения

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 7 – 13 октомври

Трудни житейски ситуации ще намерят своя логичен и благоприятен изход

 

Здраве: Подобрете настроението си, за да се чувствате в крепко здраве и изпълнени със сили днес. Не позволявайте нищо да развали позитивната ви нагласа. През уикенда можете да посетите зъболекаря за лечение на зъбен кариес или премахване на зъбен камък. В понеделник, вторник и сряда се обличайте според сезона. Заради нарушено кръвообращение може да чувствате студени ръцете и краката си. В четвъртък не си внушавайте болести. В добро здраве сте.

Красота и външен вид: Подходящи дни за подстригване на косите – от петък до сряда. Растежът се ускорява заради фазата на Луната. Неблагоприятни дни: сряда след 15.42 часа и четвъртък. Благоприятни дни за коламаска: петък, понеделник, вторник и сряда до 15.42 часа. Неблагоприятни дни: събота, неделя, сряда след 15.42 часа и четвъртък. Лечебни масажи може да направите в събота и неделя. Неблагоприятни дни за антицелулитни масажи – петък. Обеци и татуировка: Неблагоприятни дни за поставяне на обеци и татуиране на тялото: петък, понеделник, вторник и сряда до 15.42 часа.

Хранене и диета: През тази седмица Луната е нарастваща. С нея и с влошаването на времето нараства и апетитът ни. Опитайте се да се храните природосъобразно, като включите повече есенни продукти в менюто си. Хапвайте на малки порции и през чести интервали. За любителите на лунната диета тя стартира в неделя, 9 октомври, точно в 7.32 часа, с настъпване на фаза първа четвърт.

Основни звездни аспекти: През тази седмица Луната се движи в Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Ще видите как някои затруднени житейски ситуации в битието ви ще намерят своя логичен и благоприятен изход. Да внимават всички, родени под знаците Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. За тях предстои натоварена и важна седмица. Мнозина от тях тъкмо сега ще положат едно ново начало.

От днес, 7 октомври, Меркурий навлиза във Везни. Не прекалявайте с любопитството към живота на другите, което ви е обсебило и сякаш ви кара да се ровите в чуждите съдби, без това да ви засяга. Живейте в своето измерение и не анализирайте безпричинно поведението на другите. Във вторник, 11 октомври, Меркурий е в съвпад с Юпитер, а Марс и Нептун са в секстил. Не се притеснявайте от провал. Всичко ще бъде наред, стига да спазвате обществено приетите принципи и да действате по начин, който не е в ущърб на чуждите интереси. Опитайте се да се сработите с хората наоколо, защото заедно ще успеете да стигнете по-далеч. Общувайте, общуването в този ден ви носи щастие и наслада.

И не само в този ден, а през цялата седмица се наслаждавайте на щастие и благоприятни моменти и помнете, че животът е такъв, какъвто си го направим, но ако се вслушваме по-често в гласа на звездите, ще стигаме до успеха по доста по-пряк път.

 

ОВЕН

Външни фактори

 

През тази седмица сте напрегнати, а причините за това се коренят във външни фактори и неудобства, които съвсем не зависят от вас и вашите действия. Не ви остава друг ход, освен да се примирите и да бъдете послушни, защото съдбата изисква да не се противите. Ако примирението не ви е по вкуса, следват низ от неблагоприятни моменти на възходи и падения, като крайният изход е отново да понесете случващото се около себе си. Не се безпокойте, няма нищо страшно и фатално. Просто не бъдете инатливи и нещата ще се подредят така, както е писано.

 

ТЕЛЕЦ

Подем и утвърждаване

 

Предстои да преживеете приятен период на подем и утвърждаване. Завършвате една доста натоварена седмица и е време трудът ви да даде нужните плодове. Очаквайте бързо развитие на събитията, многобройни контакти и положително настроение. Не се страхувайте да общувате, да отворите сърцата си и да приемете идеите на хората около себе си. В любовта нещата също се нареждат добре, във ваша полза. По всичко личи, че през тази седмица съдбата ви закриля. Нямате поводи за недоволство.

 

БЛИЗНАЦИ

Лудо завихряне

 

Периодът на кратък застой при вас вече приключва. С навлизането на Меркурий във Везни за вас темпото се забързва и не се очертава почивка. Подвластни сте на обстоятелствата и нищо, което сте планирали за този момент, не се случва според предварителните разчети. Очаквайте силно задвижване, развихряне, което ще ви поеме и ще ви отведе в една съвсем нова посока. Имахте нужда от подобно обновление след ретроградното движение на вашия покровител Меркурий през септември. Насладете му се. За ваше добро е.

 

РАК

Започнете да спортувате

 

Успявате да поставите баланс в ритъма на труд и почивка, което ще ви осигури добри постижения през новата седмица и наред с това по-малко умора от обичайното. Предстоят ви натоварени, но хармонизирани и добре планирани дни. В професионално отношение този период е на възход и ще ви помогне да достигнете някои върхови цели. Добрата новина е и в личен план, където също намирате синхрона между любов и служебно време. С навлизането на Меркурий във Везни можете да се ангажирате с допълнителни занимания по спорт или просто да започнете диета. Погрижете се за здравето си.

 

ЛЪВ

Пълна промяна

 

Преминаването на Меркурий през Везни активира доста благоприятна зона от хороскопа ви, отговаряща за непланираните промени, разместванията на пластовете в живота и като цяло за обновлението – както вътрешно, така и външно. Като вътрешно обновление чувствате свобода на мислите и действията си, сигурност в себе си и по-голяма решителност. Във външния ви вид също може да се наблюдава обновление. Мнозина от вас стартират диета или променят начина си на обличане. Можете да посетите фризьора и козметика си в посочените за тази цел подходящи дни от седмицата.

 

ДЕВА

Рушите хармонията

 

С прекалено засилена импулсивност предстои да бъдете през тази седмица и това може да доведе до поредица от непредвидени и съкрушителни сблъсъци с обкръжението. Вината, разбира се, едва ли ще си признаете и често ще изкарвате другите виновни. Вие в това сте доказано добри. Внимавайте обаче с навлизането на Меркурий във Везни да не прекалите с лошото отношение към близките си, защото именно през този период е добре да се хармонизирате с тях. Поработете върху своята поносимост към другите. Приемете ги с качествата и негативите, които притежават. Не се стремете да ги променяте.

 

ВЕЗНИ

Полагайте усилия

 

През този период ще бъде добре, ако сте упорити и не се отказвате от целите си така, както го правихте преди няколко месеца. Намирате се в благоприятен етап от годината и използвайте положителното разположение на планетите в своя полза. В момента се разбирате прекрасно с хората около себе си. Ангажирате ги с внимание и загриженост и най-хубавото е, че те го правят с най-чисти помисли. Не свиквайте обаче другите да се грижат за вас. Полагайте и вие усилия, за да им помагате. Направете го през тази седмица. Хармонията ви е гарантирана.

 

СКОРПИОН

Не вярвайте на обещания

 

Моментът, който изживявате, не е от най-леките, но със сигурност през следващата седмица нещата ще се уравновесят и настроението ви ще се подобри. Засега е добре да запазите нормално поведение и да не мърморите за всичко, което не е по ваш вкус. Важно е да запазите спокойствие и да останете насаме със себе си. Обърнете внимание на семейните интереси и на отношенията с близките хора. Не вярвайте на едно предложение за нова работа или за по-добре платен ангажимент. Работа ще има, но парите някак ще закъснеят.

 

СТРЕЛЕЦ

Настъпва оживление

 

При вас се наблюдава промяна в настроението, продиктувана от движението на Меркурий във Везни. Изведнъж в живота ви се появява ярък лъч от оживление, приятелска подкрепа и възможност да осъществите важни и приятни контакти. Като цяло тази седмица стартира период на засилено общуване при вас. Тя е важна, защото Луната преминава през знака ви и активира нов етап. Време е за пренастройка на интересите, целите и възприятията. Не пропускайте да се възползвате от всичко това.

 

КОЗИРОГ

Приключвате ангажимент

 

Вече приключвате с досадната работа, която трябваше да вършите през цялата отминаваща седмица. Набелязали сте си няколко цели, които да постигнете през идната. Ще успеете. Навлизането на Меркурий във Везни, от една страна, ще ви постави в момент на изолация, но от друга, ще бъде повод да ревизирате всичките си грешки в службата и по един или друг начин да ги поправите. Лошото е, че при по-голямата част от вас служебният живот е по-силно застъпен в хороскопа от личния. Ще оставате до по-късни часове на работа.

 

ВОДОЛЕЙ

Гледайте оптимистично

 

Ключът да изживеете един благоприятен седмичен период се крие в осъзнаването на своите лични грешки, в поемането на отговорността да ги поправите. Не прекалявайте с капризите и обвиненията си към хората около себе си в момент, в който те искат да ви подадат ръка и да ви помогнат, за да излезете по-бързо от затруднените ситуации. В личен план седмицата е напрегната, защото трудно споделяте. Добрата новина е, че Меркурий ви намигва от Везни и ви помага чрез чувство за хумор да превърнете и най-трагичната ситуация от живота си в комедия. Гледайте откъм смешната страна на нещата, така е по-добре.

 

РИБИ

Подложени на изпитание

 

За да успеете в своите начинания през идната седмица, е нужно да проявявате повечко търпение, сдържаност и такт. Предстоят дни на променливи резултати. Синусоидата ви води от върхови успехи до ниски падения. Там, където е нужно, късметът ви закриля. В другите случаи трябва сами да се справяте със затрудненията. Мобилизирайте се. Съдбата ви помага чрез тънки и елегантни знаци, които вие трябва да разчетете. Бъдете особено внимателни да не загубите пари поради небрежност. Дръжте на сигурно място портфейлите си.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

7 октомври. Вие сте интелигентни и възпитани хора. Искате на всекиго да направите добро, защото си мислите, че ще ви отвърне със същото. Невинаги е така, но в повечето случаи доброто ражда добро. Прекалената ви отстъпчивост понякога ви влияе зле. Не правете толкова компромиси, от които потърпевшите сте вие. Обожавате да четете книги, познавате човешката психика и природа. Орисани сте с духовното си развитие да си спечелите и материалната стабилност. Учете, защото при вас образованието ще се връща многократно.

Следващата година ще ви помогне да си стъпите на краката откъм финансова гледна точка. Това ще е година на материална стабилност, просперитет в работата и парични придобивки. Не отказвайте предложение за нова работа. Ще се озовете в позиция, до която не сте и предполагали, че можете да стигнете.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания. Пазете коленете.

8 октомври. Избрали сте си дата на кармична разплата. Имате да се разплащате със съдбата за някакъв малък грях, който сте извършили в минало прераждане. Ето защо в настоящия ви живот не всичко ще става отведнъж, от първия път и в повечето случаи ще сте принудени да чакате, да търпите известни неуредици и спънки. От друга страна, изискването към вас е да градите образование и кариера бавно, постепенно и целенасочено. Триумфалните години в живота ви ще започнат да идват едва след като навършите 30 – 35. Дотогава има какво да учите и какво да шлайфате като умения.

От днес навлизате в емоционална и завършваща година, която не позволява да поставяте нови начала. Ще ви помогне да завършите всички изостанали във времето ангажименти. Заемете се с тях без отсрочка, ако не искате да ви преследват и в бъдещето.

Здраве: Възможни са чести главоболия. Следете кръвното налягане.

9 октомври. Вие сте емоционални Везни. Изстрадвате всяка мъка около вас – и своята, и чуждата. Съпричастни сте към всяка болка. Товарите се с чужди проблеми и това вреди на вашия живот. Научете се да живеете повече за себе си, да преодолявате мъките и страданията, защото те са неизменна част от човешкото съществуване.

Навлизате в година на ново и успешно начало, което можете да поставите, след като сте го обмислили внимателно. С каквото се заловите през месеците до идния си рожден ден, с него ще се занимавате и в следващите девет години. Затова избирайте внимателно.

Здраве: Възможни са проблеми със сърцето през идната година – аритмии, високо кръвно налягане. Не се претоварвайте физически.

Станислав Климентов

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!