25 четения

Големият ден на инициативата „Един непознат приятел”

Тази учебна година преподавателите от всички втори класове и 3б клас при СУ ,,Емилиян Станев“, гр. Велико Търново, се включиха в благотворителната инициатива на ,,Един непознат приятел“, предложена им от тяхната колежка Ана Лалева. Идеята бе да се подпомогнат с различни учебни пособия, материали и дрехи деца в нужда.

Затова тази учебна година помолих родителите вместо букети с цветя да подготвят с децата учебни пособия, материали или дрехи, всеки според своите собствени възможности, и заедно да се включим в инициативата ,,За един непознат приятел“. Учениците се ентусиазираха и въодушевиха, опаковаха даренията като подаръци. Отне ни малко повече време, за да съберем всичко, защото децата не спираха да носят. Кой купил моливче, кой тетрадка, дрешка… И ние добавяхме.

deca-2На 7 октомври 2016 г. беше големият ден. Всички заедно с помощта на родителите посетихме една от къщите на ЦНСТ във Велико Търново, където занесохме своите подаръци. Надяваме се да продължим и да закрепим приятелството си с децата от там, разказа Борислава Иванова, класен ръководител на 3б клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!