11 четения

Знакови боляри и олимпийски шампиони подкрепиха ген. Румен Радев

ЗНАКОВИ ТЪРНОВЦИ И ДВАМА ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОНИ СЕ СЪБРАХА МИНАЛИЯ ДЕН В МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” в старата столица, за да дадат подкрепата си за кандидатпрезидентската двойка на БСП ген. Румен Радев и Илиана Йотова. В петък вечерта официално беше открита националната кампания на БСП в „Президентски избори 2016”. Стотици социалисти и симпатизанти на партията участваха в старта на предизборната надпревара и имаха шанса да чуят словото на кандидата за президент на България на живо. Ген. Радев и Илияна Йотова говориха от трибуната в Пловдив, а търновци слушаха думите им, излъчени на видеостени в залата на театъра.

Депутатът Мариана Бояджиева, областният лидер на БСП Валентин Ламбев, членът на Изпълнителното бюро Весела Лечева, олимпийският шампион Таню Киряков, журналистката Елена Йончева, както и търновци – участници в Инициативния комитет, се събраха, за да заявят подкрепата си за ген. Румен Радев и Илияна Йотова.

„Нямам амбициите да бъда бащата на нацията, но ще бъда гласът и волята на българския народ. Повече от всякога страната ни се нуждае от държавен глава с воля и характер, който да обединява нацията около значими цели и да изпълни със съдържание президентската институция, да върне достойнството и вярата на българите. Ще работя за укрепване на националната сигурност – от защитата на териториалната цялост до сигурността на всеки гражданин. Това означава модерна и боеспособна българска армия, ефективна полиция, независима и оперативна съдебна система”, заяви ген. Румен Радев и даде дума да бъде силен, но не заради пагоните, а в името на каузата, наречена България. „Ще бъда отговорен, ще работя открито, ще изпълнявам поетите ангажименти и ще отстоявам решенията си. Ще бъда президент на всички български граждани”, каза още кандидатът за президент на БСП.

„Подкрепям ген. Радев, защото знам какво е да си офицер с достойнство и чест. Той малко говори, но повече действа и мисли“, каза олимпийският шампион Таню Киряков, който е член на Инициативния комитет. Той припомни историята за слабостта на единичната стрела и силата на целия сноп. „България е единствената държава, която не подкрепи своята кандидатура за ООН. България саботира България. И от това загубиха и левите, и десните. Дали България е самостоятелна и независима държава? Това е въпросът, на който ние днес трябва да си отговорим. Смятам, че се намираме в много опасно историческо време. За България политици казаха, че сме прифронтова държава. Какъв сценарий е отреден за нашата родина? На нас ни казват в същото време, че няма нищо опасно. Искам да попитам моите приятели и съотечественици, ако смятате, че в България е застрашена вашата сигурност, сигурността на нашите деца, кой смятате, че трябва да бъде вашият президент и главнокомандващ? Имаше един генерал, при който Франция ходеше с гордо изправена глава. Това е генерал Дьо Гол, който казваше, че в политиката има ситуации, в които не можем да разчитаме само на политиците. Нека и България има президент, при който и ние всички да ходим с гордо вдигната глава”. Това бяха думите, с които журналистката Елена Йончева накара цялата зала в театъра да я слуша със затаен дъх.

„Днес ние ясно и силно казваме, че България има нужда от промяна. Голяма част от българите искат промяна, а „БСП лява България” изразява точно волята и гласа на недоволните ни сънародници, които искат повече държава в икономиката, закрила на родното производство, подкрепа на хората с увреждания и на младите семейства”, каза пред многобройната публика във Велико Търново депутатът Мариана Бояджиева. Тя припомни, че социалистите няколко пъти предлагаха в парламента да бъдат премахнати санкциите срещу Русия, като управляващите са отказали. „Най-страшното обаче е, че правителството на Бойко Борисов смени кандидата за генерален секретар на ООН Ирина Бокова. Оказа се, че то е готово да защитава не националните интереси, а да служи на чуждите. Но животът е справедлив – Бокова се класира втора, а кандидатът на Борисов остана втори отзад напред. Затова искаме оставката на правителството и оттеглянето на Кристалина Георгиева”, коментира още народният представител.

Веднага след това Весела Лечева призна, че е силно обнадеждена, че днешният ден ще даде това ново начало, което всички ние очакваме за България. „40% от българите живеят в мизерия, а 32 на сто едва свързват двата края. Десетки младежи заминават в чужбина. Не защото не обичат своята красива страна, а защото се притесняват за бъдещето си. България е изправена пред тежка демографска криза. Аз съм сигурна, че може да нямаме всичкия финансов и административен ресурс, да не владеем рекета, фалшификацията на изборите, страха, но имаме силата да променим нашата България. Числото 13 не само ще бъде щастливо, но ще бъде фатално за всички, които искаха да обявят война на Русия, изтеглиха 16 млрд. дълг, за тези, които разделят България, за тези, които не уважават и подменят историята. За нас ще е щастливо, защото един достоен генерал ще поведе България, защитавайки националния интерес”, коментира олимпийската шампионка по стрелба Весела Лечева.

Областният лидер на БСП Валентин Ламбев беше категоричен, че страната ни се нуждае от промяна и такава може да бъде намерена в лицето на кандидатпрезидентската двойка ген. Радев – Йотова. „Те ще върнат достойнството на България, ще се борят за утвърждаването на държавата като независима и свободна страна”, каза г-н Ламбев.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

4 коментара за “Знакови боляри и олимпийски шампиони подкрепиха ген. Румен Радев

 • 10.10.2016 в 13:59
  Permalink

  Знакови боляри! Да се смееш или да плачеш!

  Отговор
  • 10.10.2016 в 17:13
   Permalink

   Знакови комуняги,нямащи нищо общо с болярите!

   Отговор
 • 10.10.2016 в 18:46
  Permalink

  Червена и компрометирана до втръсване паплач – и на сцената, и в кулоарите!

  Отговор
 • 10.10.2016 в 19:30
  Permalink

  Както е казал Бисмарк, никога не се лъже повече, отколкото по време на войната, след лова и ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!