12 четения

Изправят на съд студент за убийство на работник от „Захарни заводи“

Студент от Горна Оряховица застава пред Темида и ще бъде съден за убийство по непредпазливост на работник от „Захарни заводи“ АД. 21-годишният Николай Белчев бил разкрит и арестуван от криминалисти от железничарския град броени часове след като пребил мъжа без причина на улицата.

Екшънът се разиграл около 5,30 часа на 29 март миналата година на главната улица на железничарския град, на метри от входа на болницата.

42-годишният Петко П. в злополучната нощ се прибирал солидно почерпен след банкет. Работникът вървял по тротоара, като силно залитал под въздействието на алкохола. В същия момент край него минал автомобил с петима младежи. Компанията се връщала от купон, но в друго заведение. В колата се возели четирима ученици, които на излизане от дискотеката взели Николай Белчев да го откарат до дома му. Когато студентът съзрял люшкащия се пешеходец, наредил на шофьора да спре. Момчетата в колата се опитали да разубедят студента да не слиза, но той не ги послушал. Настигнал пияния мъж и го ударил с юмрук в лицето. Петко П. изгубил равновесие, паднал и си ударил главата в бордюра на тротоара. Пострадалият издъхнал на място от получената тежка черепно-мозъчна травма.

Учениците, които станали свидетели на кървавата драма, изтръпнали от страх. Николай Белчев ги заплашил, че ако не си мълчат, ще ги издири един по един и ще се саморазправи и с тях. Въпреки заканите единият от младежите още щом се прибрал, разказал за случилото се на баща си. Като чул зловещата история, родителят незабавно алармирал полицията.

Николай Белчев е с чисто криминално и съдебно досие. Горнооряховецът е студент по гражданска специалност в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

Н. ГЕОРГИЕВА

2 коментара за “Изправят на съд студент за убийство на работник от „Захарни заводи“

 • 10.10.2016 в 14:42
  Permalink

  Kak,ne vi e sram,da se narichate zhurnalisti. Drugite chetirima sa sveta voda taka li? Ili prosto po zamozhni.

  Отговор
 • 10.10.2016 в 22:39
  Permalink

  А не е ли по-правилно да се квалифицира като: Предумишлено нанасяне на тежки телесни повреди, довели до смърт? Убийството не е предумишлено, но има явна умисъл за нанасяне на телесни повреди, нали. Опитват се да изкарат деянието като съвсем невинно, „без да иска“, все едно не видял, че върви човек като си отваря вратата на колата…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!