Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Кметът на Свищов освободи шефа на чистотата, който е подсъдим за търговия с вот

Кметът на Свищов Генчо Генчев е освободил от длъжност досегашния директор на Общинско предприятие „Чистота” Илдънай Ахмедов, който е подсъдим за търговия с гласове.

Началникът бил поканен да си подаде оставката заради сериозни нарушения в работата. Генчо Генчев уточни, че освобождаването на Ахмедов от длъжност няма нищо общо с това, че е обвиняем за търговия с гласове, защото все още нямало решение на съда.

Районният съд в крайдунавския град в сряда гледа дело за търговия с вот срещу активисти от ДПС, но процесът бе отложен за 23 ноември заради неявили се свидетели. Разплитането на престъпната схема за търговия с вот започна по време на предизборната кампания през септември 2014 г. В Свищов тогава бе проведена акция по сигнал, че се въртят договорки за гласуване, като са обещавани по 30 лв. за подкрепа с бюлетина номер 18 на ДПС. Още тогава се заговори, че на застъпници пък са обещавани суми от 80 до 150 лева.

Полицаи нахлуха в жилището на шефа на общинското предприятие „Чистота” Илдънай Ахмедов, който бе 12-и в листата на ДПС за Великотърновска област. Претърсвания бяха правени и в дома на председателя на мюсюлманското настоятелство в Свищов Генчо Конов и на сина му Рамафан Аталай. След няколкомесечно разследване тримата активисти на движението бяха дадени на съд.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *