273 четения

„Престиж – 96” АД празнува 20-годишния си юбилей с празничен коктейл в старата столица

Продукцията на компанията освен в България е популярна в още 25 държави

20 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО СИ ОТПРАЗНУВА МИНАЛАТА ВЕЧЕР ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА ФИРМА „ПРЕСТИЖ – 96”. Най-голямата у нас компания в бранша събра партньори, дистрибутор, доставчици и приятели в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” на празничен коктейл. Бившият вицепремиер и министър на икономиката Лидия Шулева, както и представители на Съвета на жените в бизнеса, уважиха рождения ден на „Престиж – 96”. Зам.-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев и шефът на Агенцията за инвестиции в България Симеон Янев поздравиха всички служители за натрупаните успехи и с празника и специално изпълнителния директор на компанията Дарина Стоянова. Тя от своя страна представи целия мениджърски екип и поименно благодари на всички дистрибутори, които помагат вкусните вафли, сухи пасти и бисквити на „Престиж – 96” да стигнат до всяка точка на България и до още 25 страни в света. Шест от най-заслужилите служители на „Престиж – 96” получиха златни значки за дългогодишен принос за успеха и развитието на компанията. Изключителната трупа на Нешка Робева беше най-красивият подарък, с който компанията зарадва всички свои гости и приятели на тържеството.

НА 17 ЯНУАРИ 1996 Г. ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧВА ИСТОРИЯТА НА „ПРЕСТИЖ – 96”. Тогава двама млади български предприемачи Антон Танев и Георги Георгиев създават фирмата и й дават име, което е синоним на авторитет и честност. Първата производствена серия била точно 96 вафли. Днес обаче компанията, в която работят вече 550 служители, е пазарен лидер във всички категории, в които оперира – бисквити, вафли, миникейкове. И изнася продукцията си в 25 страни, като износът през последните две години се е увеличил двойно. Така много бързо фирмата става най-мощната компания в бранша.

Почти няма българин, който да не е опитвал от богатата гама бисквити, вафли и сухи пасти с марките „Хипер”, „Споко”, „Троя”, „Ная”, „Траяна”, „Роден край”, „Мираж”, „Престиж”, „Насладки” и Prestige Müsli. Всяка от тях предлага разнообразие от вкусове и високо качество.

През 2012 година „Престиж – 96“ променя собствеността си и днес контролният пакет от акции се притежава от водещите международни инвестиционни фондове TRG Management LP и Stage Capital.

През октомври 2013 г. отвори врати изцяло новата производствена база на фирмата, разположена на площ от 28 400 кв. м. Тя се отличава с модерни и високотехнологични производствени линии, както и с иновативна складова система. Контролът на качеството се осъществява на няколко специализирани нива чрез лаборатории за изследване на физико-химични и органолептични индикатори. Разполагаме с професионално оборудване за микробиологичен анализ и провеждане на множество изследвания, проучвания и тестове на нови продукти.

В реализирането на този проект са вложени 30 млн. лева и тази инвестиция носи на фирмата признанието „Инвеститор на годината за 2012 г.”. Същата година мениджърският екип на „Престиж” печели още едно отличие – от конкурса „Сграда на годината“. За архитектурата, разположението, обществената полза, интериора и дизайна си производствената база е била отличена с първа награда в категория „Производствени сгради“.

Компанията ни е сертифицирана по ISO 22000: 2005, ISO 9001: 2008, IFS andHALAL.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *