7 четения

Посланикът на Палестина даде официален обяд в чест на ректора на Стопанска академия

Посланикът на държавата Палестина д-р Ахмед ал Мадбух, доайен на Дипломатическия корпус и на Арабския дипломатически корпус в Република България, даде официален обяд в чест на ректора на Стопанската академия доц. д-р Иван Марчевски. На срещата на арабските посланици и глави на арабските дипломатически мисии, акредитирани в България, присъства и проф. дин и дпн Карим Наама, координатор на Евро-арабския център към висшето училище в Свищов.

Срещата бе поредна стъпка към задълбочаване на контактите и установяване на приятелски връзки между арабските посланици и Стопанска академия, след като през май ректорът доц. Марчевски посрещна в Свищов Негово Превъзходителство д-р Мадбух. По време на официалния обяд бе коментирано предстоящото подписване на споразумение за сътрудничество между Стопанска академия и Открития йерусалимски университет – Палестина, съдействие на посланиците за създаване на нови контакти и партньорства между арабски университети и Стопанска академия, както и съвместна дейност в сферата на обучение на студенти в Свищов.

В края на срещата доц. Марчевски отправи покана към д-р Мадбух и към арабските посланици да бъдат гости на тържествата по случай 80-годишнината от създаването на Стопанската академия, които ще се състоят в началото на ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!