7 четения

Предизборната обиколка на ген. Румен Радев в областта премина при голям интерес

„Аз нямам амбицията да бъда баща на нацията, но ще бъда гласът и волята на българския народ”, заяви в Г. Оряховица кандидатът за президент

„ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА – ТОВА Е МОЕТО ПРОСТИЧКО И ЯСНО ПОСЛАНИЕ, КОЕТО ИСКАМ ДА ВИ ОТПРАВЯ. Промяна за доброто на България. И когато казваме промяна, трябва да знаем няколко важни неща – какво е реалното състояние на държавата в момента, какво искаме да постигнем и как да стигнем до там. Преди два дни слушах как управляващите отчитат стабилизация, това за тях е реалното състояние на страната ни. Започнах да се оглеждам и… виждам стабилизация на ниските доходи, на мизерните пенсии, стабилизация на липсата на перспектива на младите хора за образование и живот в България. Виждам стабилизация на срама във външната ни политика, стабилизация на загубата на национално достойнство от действията на наши политици. Да, има стабилизация донякъде в големи центрове, на големи пътища, за малките общини и села стабилизацията е в разрухата. Ето такава стабилизация виждам навсякъде аз.“ Това каза пред стотиците си симпатизанти в Горна Оряховица кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев. В късния следобед той беше в железничарския град, за да каже на хората в общината какъв президент ще бъде.

Ген. Румен Радев събра симпатизанти и приятели в Павликени.
Ген. Румен Радев събра симпатизанти и приятели в Павликени.

Много е важен въпросът можем ли да излезем от целия този дефицит, ако най-сетне не открием истината. Истината за масовата приватизация, за банковата криза, която стопи нашите спестявания, истината за нашето съвремие. Къде е истината за КТБ? Някой знае ли къде отидоха парите ни, кой ги взе наистина и най-вече ще се върнат ли. Защото това са нашите пари. А истината за „Булгартабак”, за 16-те милиарда лева външен дълг. Познайте кой ще ги връща – нашите деца и внуци. Истината за 160-те млн. евро от ЕС за охрана на границите. Истината за корупцията по високите етажи във властта“, каза още ген. Радев. И призна, че според него президентът трябва не просто да обединява нацията, но и да задава стратегическите цели за развитие на държавата, да бъде коректив, да противостои на грешно взети решения, да налага вето на закони, които са против интересите на българските гражданите.

„Е, ще продължим ли да имаме президент, който обслужва интересите на управляващите и на външните сили, или ще имаме президент, който ще намери сили да противостои и да служи единствено на интересите на българския народ. Това е големият въпрос. Аз нямам амбицията да бъда баща на нацията, но ще бъда гласът и волята на българския народ. Защото днес повече от всякога на България е нужен президент с воля и характер, който да изпълни със съдържание президентската институция, който да ни върне достойнството на българи и вярата в бъдещето“, категоричен беше кандидатът за президент на БСП.

Ген. Радев само за няколко минути успя да обясни на препълнената зала в Младежкия дом своите приоритети и да получи одобрението на стотиците присъстващи. Той не се поколеба да заяви, че напразни обещания няма да дава, но е готов да даде всичките си сили за укрепване на националната сигурност. А под национална сигурност той разбира не само сигурността по границите, която е безспорно приоритетна, но и сигурност на всеки гражданин – сигурност на улиците, в училище, на работното място, на доходите, на пенсиите. „Като президент ще се боря за външна политика с характер, която да не ни излага пред света, която да се изработва тук, в страната ни, и да ни отстоява навън“, каза още ген. Радев.

ВЧЕРА ТОЙ БЕШЕ НА ПРЕДИЗБОРНА ОБИКОЛКА В ОБЛАСТТА И ЧАС ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА, ГЕНЕРАЛЪТ СЕ СРЕЩНА СЪС СИМПАТИЗАНТИ И ГРАЖДАНИ В ПАВЛИКЕНИ. „Поел съм aнгaжимент към хорaтa и го спaзвaм. Aнгaжименти зa дебaт не съм поемaл никaкви. Столът нa кaндидaтa нa ГЕРБ зa президент стоя прaзен цял месец“, обясни ген. Рaдев и така отговори на въпрос защо не е бил на първия президентски дебат. Той бе кaтегоричен, че след кaто е поел aнгaжимент към хората, че ще ги посети, не може дa ги подведе. „Aз имaм грaфик и съм обещaл нa хорaтa дa се срещнa с тях. Зa мен те сa приоритет. Не съм човекът, който ще се отзовaвa нa призовките нa влaсттa, дa се явявaм, когaто те пожелaят“, зaяви кaндидaтът зa президент. Румен Рaдев припомни, че е покaнил Борисов нa дебaт, но премиерът не се е отзовaл.

По думите му упрaвлявaщите твърдят, че държaвaтa се е стaбилизирaлa. „Това, което е стабилно в държaвaтa ни, сa ниските доходи, бедността, корупцията, липсата на перспектива за младите хора“, обясни той пред събралите се.

„Издигaме нaй-достойния кaндидaт зa президент. Обрaзовaн и подготвен зa глaвнокомaндвaщ на Бългaрскатa aрмия. Той е символът и знaмето нa промянaтa“, зaяви кметът нa Пaвликени инж. Емануил Манолов и обещa Пaвликени дa бъде първи по резултaти в подкрепа за ген. Радев.

По-рано през деня ген. Румен Радев посети Сухиндол и Полски Тръмбеш, където се срещна със симпатизанти, които заявиха, че ще го подкрепят на предстоящите президентски избори.

Заедно с него в областта бяха още народният представител Мариана Бояджиева от „БСП Лява партия”, членът на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП Весела Лечева и областният лидер на социалистите Валентин Ламбев. Във всички срещи участваха и коалиционните партньори на БСП, както и членове на Инициативния комитет, подкрепил ген. Радев в борбата му за президентския пост.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!