11 четения

Хандбалистките стартираха по шампионски сезона, Йонка Генчева иска игрище с нормални размери за тренировки

„Етър-64” – „Поморие”43:18 (22:7)

С убедителна победа започнаха новото първенство хандбалистките на „Етър-64”. В ДКС „В. Левски“ великотърновки отнесоха с 25 гола разлика тима на ХК „Поморие“. Преди мача старши треньорът на тима Йонка Генчева бе засипана с цветя по случай рождения си ден, който бе същия ден. „Виолетовите“ играха с новите си екипи, над емблемата на които са поставени девет звезди, символизиращи деветте шампионски титли на тима.

Етърки започнаха с основния състав от миналата година и с новото попълнение Силвана Савич. До почивката отборът дръпна с 22:7, а след нея Йонка Генчева даде шанс на момичетата от резервната скамейка. За първи път освен титулярката Деси Николова пазиха и младите вратарки Мартина Стефанова и Ралица Димова.

„Първо искам да благодаря на всички момичета за успешния старт в първенството, но големият проблем е, че от 1 септември до 9 октомври ние имаме едва осем тренировки в ДКС „Васил Левски”. За определен период от време в залата имаше само две мероприятия, но тя не се ползва и развива. Ние не можем да я ползваме и това е голям проблем.

От мача с „Поморие” съм доволна. Ще направим контролни срещи в Румъния, трябва ни още време да свикнем в сегашния си състав. Предстоят ни трудни мачове, ще играем, но пак казвам, трябва да тренираме на нормално игрище, за да се получават нещата“, коментира Йонка Генчева.

„Етър-64”: Д. Николова, М. Павлова, Д. Кръстева 3, С. Богданова 9, С. Савич 6, Д. Коцева 2, П. Кръстева (М. Стефанова, Р. Димова, Анг. Симеонова 1, М. Спиридонова 6, Кр. Караманлиева 6, В. Маринова 1, Д. Петрова 8, Ст. Динева 1, Д. Иванова).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!