6 четения

33 842 лв. даде общината за детската площадка в квартал „Варуша”

33 842 ЛЕВА ВЛОЖИ ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО В СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО И ПОДДРЪЖКАТА НА ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА В КВАРТАЛ „ВАРУША”, която се намира в близост до местността Сухата чешма. Кътът за игра в квартала беше изграден през 2013 г. със средства от инвестиционната програма на общината. От тогава до сега площадката е обект на вандализъм и няколко пъти е ремонтирана за сметка на общинския бюджет. Въпреки това недобросъвестните прояви, които засягат целостта на съоръженията в детската зона, продължават.

Още през март тази година Община Велико Търново подкрепи инициативата на доброволци за възстановяване на старата паркова зона над Сухата чешма. Заместник-кметът проф. Георги Камарашев посети местността, осигурени бяха необходимите строителни материали – камъни, пясък, цимент, тротоарни плочи, както и посадъчен материал. От общинското предприятие „Зелени системи” подпомогнаха почистването на терена.

Един коментар за “33 842 лв. даде общината за детската площадка в квартал „Варуша”

  • 11.10.2016 в 19:02
    Permalink

    33 842 лева вложи общината в детска площадка в кв.Варуша…И това е повод за хвалебствени статии в пресата..Ако с това се изчерпва общинската грижа за квартала от 2013-та до сега, то определено не е повод за хвалба!Отделно случаите на вандализъм са в целият град а не само в кв. Варуша и се решават с видеонаблюдение и охрана а не с пилеене на средства безкрайно за поправки постфактум..Наболелите проблеми на квартала са вековната пътна инфраструктура с липса на адекватно отводняване, лошо сметосъбиране и калпав водопровод и канализация..Някой лев вложен поне от 2013-та досега по въпросните проблеми има ли? Няма. Тогава поне не дразнете хората с подобни статии…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!