72 души се включиха във втория маршрут на „Движи се и победи”

10-годишният Преслав Цонев от Велико Търново е най-младият участник във втория етап на кампанията „Движи се победи”, която се проведе на 8 октомври. А най-възрастният участник, преминал по маршрута, е Кольо Колев, на 80 години. По пътеките на Ксилифор преминаха общо 72 души, сред които и 4 семейства. Инициативата се организира за 16-а поредна година в рамките на общинската програма „Здрави деца в здрави семейства” от Регионалната здравна инспекция, Община Велико Търново, Туристическо дружество „Трапезица-1902” и Младежкия дом.

„Движи се и победи” стартира през есента на 2001 г. и от тогава до сега са проведени 30 кампании с общ брой участници 16 438 деца, ученици и възрастни хора, в т. ч. и 330 семейства, като най-голяма активност е регистрирана при учениците на възраст до 14 години.

Организаторите на „Движи се и победи – есен 2016” канят всички желаещи на 15 октомври – събота, да преминат и третия маршрут на кампанията по екопътеката с. Беляковец – с. Самоводене – Преображенски манастир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.