Домашните растения могат да бъдат опасни за здравето

Домашните растения могат да се окажат опасни за здравето на човека, съобщи Фокс нюз.
Растенията внасят красота в дома, но могат и да станат причина за влошаването на дадени болестни състояния.
Когато си купите цвете, внасяте още много неща заедно с него в къщи, казва д-р Хабтисиласи от Университета в Джорджия. Чаровният фикус например е развъдник на бактерии, гъбички и други микроорганизми.
При едно здраво растение, което получава нужното количество слънчева светлина и вода, гъбичките помагат на корена да извлече максималното количество хранителни вещества от почвата. Но ако растението се полива прекалено много или се отглежда на тъмно и влажно място, гъбичките се развиват в спори, които причиняват алергични реакции и влошават състоянието на страдащите от астма. Растенията са също преносители на бактерии, въпреки че 99% от тях са благотворни.
Освен това, когато едно растение претърпява стресова ситуация, независимо дали тя е причинена от прекалено или недостатъчно поливане, излагане на много високи или ниски температури или атака на недоброжелателни насекоми и бактерии, то изпуска вредни химикали под формата на газ, който не може да бъде доловен от хората, защото няма миризма.

Източник: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *