Спорт

Ансамбълът на „Етър Елит” взе дългоочаквания медал

С два ансамбъла участва великотърновският клуб „Етър Елит” на международния турнир по художествена гимнастика “Тракия Елит” на 7 октомври.

„Новият отбор на клуба в състав Мира Пашова, Елеонора Помакова, Йоана Дончева, Габриела Трендафилова, Гаяне Погосян и Християна Денева се представи неубедително, но направи добро впечатление с възможностите си и своята композиция с топки. До държавното състезание в Бургас остава малко над месец и отборите провеждат сериозна подготовка. В Пловдив се състезава и отборът ни при девойките, където момичетата изиграха добре своите съчетания и заеха второ място, като с това показаха амбиции за медал на държавното първенство. Участваха 14 ансамбъла, но Мария Ангелова, Ралица Йорданова, Йоана Енчева, Деница Друмева и Ивена Коджейкова се превърнаха в любимки на публиката и получиха овации за своите изпълнения.

Това е първият медал за ансамбъл от Велико Търново и е дългоочакван. Чудесно е, че най-после можем да се порадваме и да си повярваме още повече преди предстоящото държавно. Показахме и един млад, нов и обещаващ отбор при по-малките, които ще следват пътя на по-големите момичета”, разказа Савина Ганчева, главен треньор на СК „Етър Елит”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *