19 четения

Венелин от Г. Оряховица поискал касова бележка, данъчните му подариха смартфон

Венелин Василев от Горна Оряховица спечели чисто нов смартфон Lenovo S860 от данъчните с поискана касова бележка и покупка едва от 70 стотинки. Победителят непрекъснато регистрира бонове в лотарията на данъчните, а този път печелившият му е издаден от верига магазини „Кауфланд” в железничарския град и е за покупка на зеленчуци.

В играта на данъчните общо за цялата страна са регистрирани почти 43,5 милиона касови бележки на стойност около 565 млн. лева. От тях над 2 млн. касови бележки на стойност почти 22 млн. лева са от Великотърновска област, информираха от Териториалната дирекция в болярския град. Най-често участниците избират да регистрират касовите си бележки чрез сайта и чрез мобилното приложение Android.

Наградата бе връчена на победителя на 11 октомври лично от териториалния директор на НАП В. Търново Ивайло Здравков. При връчването Здравков каза, че чрез лотарията се цели търговците да издават касов бон при всяка продажба, което ще направи по-успешна борбата със сивата икономика.

В лотарията може да участва всеки, който има навършени 14 години, има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки или техни сканирани фотокопия до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!