57 четения

Започва ремонт на сградата на Областната полиция за близо 600 000 лв.

13 фирми участвали в конкурса, поръчката печели дружество от Пазарджик

ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ ПОСТРОЯВАНЕТО НА СГРАДАТА НА ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА ПРЕДИ 36 Г. започва ремонт за 595 141 лв., научи „Борба“. В обществената поръчка са участвали 13 фирми, сред които и от нашата област, но печели „Термикс ЕС“ ООД от Пазарджик, защото е дала най-ниска оферта от 575 251 лева. Ремонтът предвижда подмяна на морално и физически остарялата дървена дограма на дирекцията, подмяна на старите радиатори и тръби от отоплителната инсталация, автоматизация за котелното и ремонт на покрива.

ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР В СТАРАТА СТОЛИЦА ЗАПОЧНА да се бори за въпросния ремонт още през 2012 г. Тогава е дадено заявление за проявен интерес за финансиране на проект в рамките на национална схема за зелени инвестиции. После е одобрен проект за безвъзмездна помощ от националния екофонд за 852 000 лв. за ремонт, свързан с повишаване на енергийната ефективност на сградата. През август е сключен договорът с изпълнителя, а едва миналия петък директорът старши комисар Димитър Машов е подписал съответната документация за старта на ремонта. Така 85% от стойността е въпросната безвъзмездна финансова помощ, а 15%, или 89 271 лв., дава МВР.

След успешното приключване на този дълго чакан проект Областната дирекция ще иска и отпускане на безвъзмездна помощ и за следващите етапи от инвестиционния проект – извършване на същите строително-монтажни работи и за останалите части от сградата – районното управление, следствения отдел и помещенията на столовата.

Нели СУКОВА

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

Един коментар за “Започва ремонт на сградата на Областната полиция за близо 600 000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!