Стресът на работното място е по-наситен от всякога

Нивата на стрес на работното място главоломно се покачват и стават причина за здравословни проблеми сред служителите, съобщи в. „Индипендънт“.
Националният централен синдикат във Великобритания проведе проучване сред 1000 здравни представители от страната. Седем от всеки 10 анкетирани представители твърдят, че стресът е сериозен проблем, застрашаващ здравословното състояние на служителите.
„Проблемът със стреса на работното място се задълбочава все повече. Напрежението от дългите часове работа и несигурността оказва негативен ефект върху хората“, твърди Франсис О’Грейди, генерален секретар на синдиката. „Никой не печели от тази ситуация. Хората, които постоянно се намират в състояние на стрес, са много по-непродуктивни. Напрегнатата атмосфера в офиса може да бъде премахната лесно с ограничаване на извънредните часове работа, по-окуражаващи мениджъри и отсъствие на тормоз под каквато и да било форма.“
„Работните ни места трябва да претърпят голяма трансформация. Хората работят прекалено много под голямо напрежение. Милиони служители се чувстват отчаяни и работодателите трябва да действат незабавно, ако искат да запазят най-добрите си кадри и да повишат продуктивността им“, казва Попи Джеймън, изпълнителен директор на „Ментал хелт фърст ейд“ – програма за обучаване на служителите да разпознават признаци и симптоми на психични заболявания.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *