63 четения

Уникален 50-метров отопляем и прозрачен балон надуха за мераклии да спортуват

Съоръжението слага началото на най-новия спортен комплекс във В. Търново

УНИКАЛЕН ОТОПЛЯЕМ И ПРОЗРАЧЕН БАЛОН НАДУХА ВЧЕРА НА МЯСТОТО НА СТАРИ ОБЩИНСКИ СКЛАДОВЕ ВЪВ В. ТЪРНОВО ЗА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СПОРТУВАТ. Съоръжението е част от големия спортен комплекс, който предприемачът Георги Георгиев прави чрез фирмата си „Биовест“, информира за „Борба“ самият той. Съоръжението, което се вижда отдалече, е истинска атракция с футуристичната си конструкция. Под него са разположени два тенискорта. То условно е наречено „балон“, но всъщност е с правоъгълна форма и дължина над 50 метра. Поръчано е специално от Словения. Цената е близо 1 млн. Балонът, който бе монтиран и напълнен с въздух вчера, е напълно прозрачен, което го прави използваем денем без осветление. Особено красив е обаче вечер, когато се пускат и специалните му лампи. Той е с двойна мембрана и отопляем.

ПО ВСИЧКО ЛИЧИ, ЧЕ ВЕЧЕ ПРИКЛЮЧВА ЕТАПЪТ НА СТРОИТЕЛНАТА ЕКСПАНЗИЯ С ПРИОРИТЕТ ЖИЛИЩА И ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ПРАВЯТ ГОЛЕМИ ОБЩЕСТВЕНООБСЛУЖВАЩИ КОМПЛЕКСИ ЗА СПОРТ. Този, в който е разположен балонът, заема част от бившите складове и работилници на общинската фирма „Благоустройство“, която бе закрита. Новият спортен комплекс ще се прави на няколко етапа. В първия на терен от 6,7 дка са предвидени 6 тенискорта, модерни зали за фитнес и различни видове спорт, ресторанти и съблекални. Вторият етап на големия комплекс обхваща друг терен, който вече е закупен от Община Велико Търново. На него спортният комплекс ще бъде допълнен с терени и площадки и за други видове спорт. Именно тук ще започне да функционира и една от най-големите частни школи за тенис в региона.

„Вече имаме няколко спортни комплекса, които са правени с частни инвестиции, но този е най-големият. „Прити спорт“ в кв. „Асенов“, „Куцаров спорт“ зад „Практикер“, „Балкан Арена“ на „Картала“ са другите“, коментира главният архитект на града Николай Малаков.

Стилян НАЙДЕНОВ

Един коментар за “Уникален 50-метров отопляем и прозрачен балон надуха за мераклии да спортуват

  • 15.12.2016 в 9:14
    Permalink

    Аз мисля че цената на балона не е 1 милион а поне 2 милиона!Голям смях

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!