51 четения

Обвиниха скандален съдебен заседател в имитиране на близо 100 подписа за изборен вот

Милен Ангелов заминал на гурбет в Англия, ще го търсят с европейска заповед за арест

РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ПОВДИГНА ДВЕ ОБВИНЕНИЯ НА МИЛЕН АНГЕЛОВ, който миналата есен искаше да става независим общински съветник във В. Търново, но така и не бе регистриран. 29-годишният търновец е привлечен като клиент на държавното обвинение за имитиране на близо 100 подписа с неговия почерк, е установила графична експертиза в подписката, която той бе събрал от 609 души. Другото обвинение е за подбуждане към лъжесвидетелстване на лице, което е работило за него по време на предизборната кампания миналата есен.

МАГИСТРАТИТЕ ОБАЧЕ НЕ СА ОТКРИЛИ АНГЕЛОВ, ЗА ДА МУ ПРЕДЯВЯТ ОБВИНЕНИЯТА, защото се оказало, че той заминал на гурбет в Англия. Сега мъжът щял да бъде обявен първо за общодържавно издирване и след това щели да го търсят с европейска заповед за арест на Острова, поясни говорителят на Районна прокуратура Таня Катрева.

МИЛЕН АНГЕЛОВ Е И СЪДЕБЕН ЗАСЕДАТЕЛ В ОКРЪЖНИЯ СЪД, където завихри скандал, защото искаше да го възприемат като магистрат и да се полза от служебните облаги на Темида. Прокуратурата вече е изпратила известие до съда за привличането на мъжа като обвиняем по наказателни производства от общ характер, в което се настоява да бъде прекратен предсрочно мандатът му на заседател.

РАЗСЛЕДВАНЕТО СРЕЩУ АНГЕЛОВ СТАРТИРА ПРЕЗ ОКТОМВРИ М.Г., след като Общинската избирателна комисия откри 11 покойници в подписката му за независим общинар. След това на няколко пъти му бе отказана регистрация, а конфликтът стигна до софийски съдии. При сверката на имената и личните данни на всичките 609 лица в подписката, събрана от Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Милен Ангелов, са открити 11 души, които са починали в периода 2008 – 2011 година. Освен това се оказало, че фигурират лица, които са от други краища на страната и нямат никакво отношение с местния вот във Велико Търново. Част от поддръжниците били от Варна и Пазарджик. На нарочна пресконференция тогава Ангелов обяви, че подписите са събирани от членове на комитета, които са обикаляли из цялата община по паркове, села и са предлагали и на случайни хора да дадат своята подкрепа.

Вчера той не бе открит за коментар. Името му нашумя през 2014 г. при последните потопи в областта, при които той спаси хора. После даде тел. 112 на прокурор заради неадекватна реакция на сигнали за помощ, но разследване бе отказано. След това стана най-младият съдебен заседател и участва в шествия и подписки след зверското убийство на студентката Вероника Здравкова. При разследването на фалшиви подписи в кандидатурата му за съветник полицията откри и имената на цял клас от търновско училище, който никога не е участвал в подписка за регистрация на съветник. Прокуратурата предполага, че данните на учениците са взети от подписката срещу убиеца на Вероника, но това не било доказано и не фигурира в постановлението за привличане на обвиняем за документно престъпление.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!