Спорт

Трибойците от Морава и Горна Оряховица с куп отличия от държавното първенство

Борислав Борисов, Петър Балабанов и младокът Тодор Атанасов взеха титли

С куп отличия се завърнаха състезателите на „Олимпия“ (Морава) и „Локомотив Олимп“ (Г. Оряховица) от участието си в третия кръг на Държавното първенство по силов трибой.

Последната за годината надпревара се преведе в спортна зала „Христо Ботев“ в Козлодуй, където участниците премериха сили и в надпреварата за купа „АЕЦ – Козлодуй“.

Борислав Борисов от „Олимпия“ за пореден път през сезона бе над всички в категория 83 кг. Асът от Морава стана шампион с трибой от 701 кг, като изпревари с 58,5 кг втория в класирането. Борисов взе златните медали в отделните движения – лег със 165 кг и мъртва тяга с 301 кг, и е втори на клек с 235 кг.

Съотборникът му Пламен Тодоров е трети на лег със 152,5 кг и втори на мъртва тяга с 270 кг, окичвайки се със сребро в крайното класиране с 642,5 кг.

Павлин Петров завърши четвърти в категория до 120 кг.

Петър Балабанов от горнооряховския „Локомотив Олимп” стана победител при ветераните и е втори при мъжете в категория до 120 кг. Президентът на горнооряховския клуб водеше в класирането преди последното движение – мъртва тяга, но в крайна сметка трябваше да се задоволи със сребърен медал с трибой от 822,5 кг. Петър Балабанов стана шампион на шампионите по системата „Уилкс” при ветераните.

Съотборникът му Станислав Щирков е втори при мъжете в категория до 66 кг с трибой от 375 кг и втори при младежи до 23 години. До 74 кг при мъжете Иван Николов е четвърти с 532,5 кг, като само 2,5 кг го разделиха от почетната стълбичка. Николов се представи най-добре на лег, където е втори със 135 кг.

Тодор Атанасов, който е роден през 1998 г., се подреди седми в категория до 83 кг при мъжете. При юношите до 18 години обаче бе над всички и се окичи със злато.

В отборното класиране „Олимпия“ (Морава) е на четвърто място с 38 т., а в крайното класиране за 2016 година е на шесто с 97 точки.

„Локомотив Олимп” е на пето място със 101 точки при мъжете, а при юноши до 18 г. завърши на второ място.

One thought on “Трибойците от Морава и Горна Оряховица с куп отличия от държавното първенство

  • Борислав Борисов шампиооон,шампиооон,шампиоон!!!Само така,да ги мачка яко!!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *