86 четения

50-годишен юбилей чества катедра „Бизнес информатика” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”

С поредица прояви катедра „Бизнес информатика” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” отбеляза 50 години от основаването си. Част от проявите бе юбилейна научна конференция на тема „Предизвикателства пред информационните технологии в контекста на Хоризонт 2020”. Тържественото честване на половинвековния юбилей на катедрата уважиха научни работници и академични преподаватели от сродни висши училища и катедри от Русия, Молдова и България, докторанти, студенти, участници в конференцията, представители на бизнеса.

Доклад за историята и развитието на катедра „Бизнес информатика” изнесе нейният ръководител доц. д-р Веселин Попов. В рамките на тържественото честване на 50-годишнината бяха връчени специални отличия. За значителен принос в развитието на катедрата и на едноименната специалност с почетния знак на Стопанска академия бяха удостоени преподавателите доц. д-р Агоп Саркисян, доц. д-р Йордан Николаев, доц. д-р Любен Краев. За ползотворно сътрудничество и принос в развитието на специалност „Бизнес информатика” почетният знак на Стопанска академия бе присъден на Дамян Иванов от „ДиУеър” ЕООД.

След тържественото честване и официалното откриване на юбилейната научна конференция беше представен пленарен доклад на тема „За въздействието на информатиката върху един съществен фактор в икономиката и обществото” от проф. д-р Аврам Ескенази от Института по математика и информатика на БАН. Конференцията продължи с представяне на софтуерни решения за бизнеса на български фирми. „ДиУеър” и „И Ар Пи България” представиха свои иновативни софтуерни продукти, утвърдени в практиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *