236 четения

Бабаитът от Павликени Златко Германов иска да носи името на гладиатора Спартак

Тепърва съд, прокуратура и община ще трябва да си кажат тежката дума за преименуването на обвинения в хулиганство

ПУСНАТИЯТ НАСКОРО ОТ АРЕСТ СЛЕД ДВА МЕСЕЦА ПРЕСТОЙ В КИЛИЯ и обвинен в хулиганство Златко Германов от Павликени иска да носи името на гладиатора Спартак, въстаналия роб срещу римляните и водач на посечен бунт. Преди броени дни Германов е депозирал искова молба до Районния съд в Павликени, а делото му за промяна на малкото име е насрочено за началото на ноември, научи „Борба“. За тогава трябва да си кажат думата прокуратурата и общината, а самият заявител иска от… националната следствена служба във Велико Търново, каквато на практика не съществува, справка за образувани, приключили и неприключили досъдебни производства срещу него и за повдигнати обвинения.

39-ГОДИШНИЯТ КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН С КУП РЕГИСТРАЦИИ И ПРИСЪДИ иска да си смени името на Спартак Германов, защото така бил познат в обществото и хората не го разпознавали като Златко. Според него разминаването в имената, с които е записан, и имената, с които е познат в обществото, създава редица неудобства. Името на човека имало за цел да индивидуализира личността му в обществото и в социалния живот, твърди още пред Районния съд Германов, който иска да се промени и фамилията му, която сега е Златков. Така мъжът трябва да се прекръсти според него на Спартак Германов. Не става ясно обаче кой, защо и кога го нарича Спартак и пред кого той е известен с това име.

Съдът в Павликени не е длъжен да промени името на бабаита и за разлика от други съдилища в областта, тук често се отказва на такива искания, ако лицето не може да докаже убедително, че промяната е наложителна. Златко Германов бе арестуван след побой на сервитьорка в Павликени под очите на охранителна камера. Освен това той заплашваше земеделски производители да му дават пари, защото бил Сатаната и щял да им вземе душите. След като е пуснат от ареста, никой не го бил виждал в Павликени, но всъщност е депозирал искова молба до съда за промяна на името.

Нели СУКОВА

2 коментара за “Бабаитът от Павликени Златко Германов иска да носи името на гладиатора Спартак

 • 14.10.2016 в 13:52
  Permalink

  Гладиатора Спартак дали е биел сервитьорки ? Голям мъж в махалата а като отиде в друг град и гледа в земята за да не изяде боя.

  Отговор
  • 15.10.2016 в 0:48
   Permalink

   Ей ти от къде знаеш че извън областта стои с наведена глава и изпитва притеснение от това че да не го набие някой

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!