6 четения

Бъдещи железничари се включиха в Националната седмица на четенето

В седмицата от 10 до 14 октомври 2016 г. Професионалната гимназия по железопътен транспорт „Н. Й. Вапцаров” се включи в националната инициатива за насърчаване и повишаване на грамотността сред младите хора. Седмицата стартира с провеждането на анкета „Чета, защото…”. Резултатите показаха значителен интерес към четенето и различните видове литература.

Една от най-интересните инициативи се осъществи в Основно училище „Паисий Хилендарски“ – гр. Горна Оряховица, където нашите ученици се срещнаха с децата от първи клас, прочетоха им любими детски приказки и ги почерпиха с лакомства.

the-reading-week1Седмицата на четенето ще продължи с редица изяви, като четене на разкази, представяне на творби и откъси от любими български и световни автори, посещения в библиотеката.

По повод Националната седмица на четенето ще бъде организирано състезание по български език под надслов „Написаното остава. Пиши правилно!“. Също така ще бъде проведен и дебат на тема „Необходими ли са рицарите днес?“ по романа на Мигел де Сервантес „Дон Кихот“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!