251 четения

Д-р Йоана Лесичкова избра за специализация търновската болница

Д-Р ЙОАНА ЛЕСИЧКОВА Е НАЙ-НОВИЯТ СПЕЦИАЛИЗАНТ В МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Младата лекарка, която се дипломира наскоро, избира да работи с деца, след като кара държавния си стаж в най-голямото лечебно заведение в региона. „Интересът ми в областта на педиатрията се пробуди благодарение на асистентите, които ми преподаваха в Медицинския университет в Плевен и най-вече от асистент д-р Боцова, която ми водеше упражненията. Имам интерес и към други дисциплини, една от които е неврологията, и се надявам след време да специализирам детска неврология”, разказа д-р Лесичкова.

Още по време на стажа си младата лекарка, която е от Горна Оряховица, успява бързо да се сработи с колегите си в детското отделение. Разказва, че й харесва да работи с деца, макар че понякога малките пациенти се оказват по-трудни от възрастните и често се налага да намира индивидуален подход към всяко дете. Още повече че малчуганите често се страхуват от лекарите.

„Плановете ми на този етап са да остана да работя в България, защото смятам, че човек трябва първо да направи кариера тук и да се опита да промени нещата, които не харесва, и ако не успее, едва тогава да крои планове за работа в чужбина”, категорична е д-р Лесичкова. Допълва, че много от нейните колеги са избрали възможността да работят зад граница, но все пак има и такива, решили да останат тук. Освен нея други три нейни колежки са избрали за специализазия търновската болница.

Весела БАЙЧЕВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

5 коментара за “Д-р Йоана Лесичкова избра за специализация търновската болница

 • 14.10.2016 в 15:25
  Permalink

  То ако в тая скапана държава не ти се получи и в чужбина няма да стане.

  Отговор
  • 14.10.2016 в 21:28
   Permalink

   Живея в чужбина и за това си позволявам да ви възразя,че е пълно с Бг лекари в Германия и нашите успяват някак си,дори без да са успяли или защото не са успяли в Бг

   Отговор
 • 15.10.2016 в 2:37
  Permalink

  Обратното е. Обикновено, който не му се получи в чужбина се връща като родолюбец доказващ се в България. Не всеки има дупе да устиска на трудностите.

  Отговор
  • 19.10.2016 в 20:49
   Permalink

   Да, и започва да търси оправдания – хората са студени, времето е кофти и т.н.

   Отговор
 • 20.10.2016 в 17:02
  Permalink

  Не е редно, хора, които не са в сферата на медицината, да изказват некомпетентно мнение.Както колежката е казала, а и г-н Банчев.. Германия и много др европейски държави, с цел привличане на млади кадри предлагат условия, за които в България може да се мечтае.Аз съм в Германия от няколко години и съм към края на своята специализация, също съм лекар.След като завърших исках да започна работа в България..примерих се с факта, че трябваше да си плащам специализацията/по стара наредба/ и въпреки всичко исках да остана тук, оказа се че това ми е най-малкият проблем…ходих къде ли не…местата за специализанти бяха предвидени отдавна за др мои колеги…И така, чудейки се как Ще започна, и как ще изтърпя отношението, мижавата заплата и условия, които се очертаваха занапред..стигнах до Германия.Независимо колко си добър, оставаш чужденец.А по отношение на колегите ми има мн некадърни българи-лекари, които си упражняват професията без проблем, рязбира се има и добри.Факт е, че тук всичко е облекчено от към финансова и научна гледна точка, защото освен добрите възнаграждения има и лекари, които предават професията си…не си „пазят хляба“…Успех Д-р Лесичкова!Поздравявам Ви и се надявам да не останете разочарована!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!