12 четения

Иван Сираков с два златни медала от състезания по ориентиране в Троян

Горнооряховчанинът Иван Сираков се класира на първо място при мъже-21 елит в 48-мото издание на маратона по ориентиране „Хемус 2016“. 194 състезатели от цялата страна стартираха по трасето в Троян.

При жените в елита Елица Атанасова от СКО „Трапезица 1954“ е трета на 7 километра. Красимир Рашков от „Браун Тим“ завоюва сребърен медал в група мъже-35. При жените в тази възрастова група Марияна Атанасова от „Трапезица 1954“ е трета. При най-малките момчета до 10 г. Виктор Кючуков от „Браун Тим“ се окичи с бронз. Съотборникът му Димитър Димитров – младши е четвърти при 12-годишните момчета. В група жени-45 състезателките на „Браун Тим“ Петя Димитрова и Марияна Агова са съответно пета и шеста. Димитър Димитров е шести при мъже-45.

Междувременно в село Орешак се проведе и състезание по ориентиране за купа „Троян”. Надпреварата бе в чест на 148 години от обявяването на Троян за град. При жените Марияна Атанасова от СКО „Трапезица 1954“ по безапелационен начин победи по трасето с дължина 5.5 километра в елитната група при жените. В същата група Елица Атанасова е пета. Значително по-оспорвана бе надпреварата при мъжете, които се състезаваха на 6.9 км. Иван Сираков извоюва първото място, изпреварвайки с 2 секунди Пламен Георгиев от „Диана“ (Ямбол). Александър Атанасов донесе втори златен медал за „Трапезица 1954“ в група мъже-45, които се състезаваха на 4 км. В същата група Димитър Димитров от „Браун Тим“ е четвърти. Бронзови отличия за „Браун Тим“ спечелиха Красимир Рашков при мъже-35 и Петя Димитрова в група жени-45.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *